Kuzu Haşlama Terbiyeli

Malzemeler,
1 kg kuzu eti , kol, kürek veya döş tarafı,
2 orta boy soğan,
1 orta boy havuç,
2 orta boy patates,
1 küçük kereviz,
1 silme yemek kaşığı tuz,
Terbiyesi için:,
2 yumurta sarıs,
ı1 silme yemek kaşığı un,
1 adet limon suyu,
1/ 2 demet maydanoz,

Tarif
Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün
Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun
Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın
İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın
Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun
Limon suyu, un, 2 yumurta sarısıve yarım bardak suyu karıştırın
Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X