Dana Eti Haşlaması Tarifi

Malzemeler,
1-1,5 kg dana nuar,
4-5 küçük hıyar turşusu,
1adet havuç,
2 adet soğan,
1 çay kaşığı yenibahar,
Tuz-karabiber,
2 adet defneyaprağı,

Tarif
Dana budundan çıkarılan nuarlık eti yıkadıktan sonra çeşitli yerlerinden verevine kesin ve aralarına dilimlenmiş havuç, hıyar turşusu yerleştirin Dibi düz bir tencereye koyun Dörde bölünmüş soğan, defneyaprağı, tuz, baharat ve üzerini geçecek kadar su katıp kısık ateşte pişmesini sağlayın Pişen nuarın soğumasını bekleyin
Gerekirse dolapta bırakın Dilimlere bölüp aralarına turşu konulabilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak:            Nefis Yemek Tarifleri
X