Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler,
750 gr kuşbaşı kuzu eti,
3 adet patlıcan,
3 adet kabak,
5 adet çerliston ya da dolmalıkbiber,
5 diş sarımsak,
3 baş soğan,
3 adet domatesYarım paket tereyağı,
3 adet patatestuzkarabibernane,az miktardakekikkimyonetsuyu,1 tablet,
yarım fincan sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,

Tarif
Patlıcanları şeritli olarak soytuktan sonra türlü için doğradığımız şekilde doğruyoruz
Kabaklarıda aynı şekilde doğradıktan sonra,patatesleri küpküp,sarımsak ve soğanları irice doğruyoruz
2adet domatesi rendeliyoruz Baharatlarla ayrı bir kapta doradığımız malzemeleri harmanlıyoruz sıvı yağı da ekliyoruz Düdüklü tenceremizin dibine rendelediğimiz domatesleri yayıyoruz,
üzerine etleri serpip dilimlenmiş tereyağından 3 parça koyuyoruz,
üzerine harmanladığımız karışımdan (salça ve etsuyunu erit)ekliyoruz,
aralara salçalı etsuyu döküp elimizdeki harç bitene kadar devamediyoruz
Düdüklü tıslamaya başladığında altını kısıp 12-13 dakika fazlası değil pişiriyoruz. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X