Bulgurlu Etli Kabak Dolması Tarifi

Malzemeler,
5 Adet orta boy kabak,
10 Silme Çorba K Pilavlık Bulgur,
150-200 gr Dana Kıyma,
1 Baş soğan,
Yarım çay bardağı su,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1/4 Demet Maydonoz,
2 Çorba K Domates Salçası,
Tuz, Karabiber, Kimyon,
Nane ve arzuya göre acı pul biber,

Tarif
Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'ebölünecek ve oyulacak
İnce kıyılmış soğan, maydonoz,salça,bulgur,kıyma,yağ ve baharatlar karıştırılır
Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir dolmanız servise hazır. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X