Peynir Soslu Musakka Tarifi

Malzemeler,
2 adet orta boy patlican,
3 adet domates,
2 dis sarimsak,
500 gr kiyma,
1 tutam tuz,
2 adet et bulyon,
1 cay kasigi cicek yag,
1 adet ufak boy sogan,

Peynir sos icin:
50 gr margarin
2 yemek kasigi un
400 lt sut
parmak buyuklugunde 4 adet kasar peyniri

Tarif,
yuvarlak sekilde dogradiginiz patlicanlari bir tava icinde kizartarak bir kabin icine koyun
bir tencerenin icine kiymayi koyup suyunu cekinceye kadar kizartip sonra ince sekilde kiydiginiz sogani ekleyin biraz soganlar yumusayinca kup sekilde dogranmis domatesleri ekleyin 5 dk kadar kisik atese alin ve peynir sosu yapmaya baslayinpeynir sos:ufak ve genis bir tava icinde margarini eritin sonra unu ekleyin ve karistirin ve sutu ekleyin fakat bu karisimi devamli karistirin ve peynirleri ekleyip bulamac hale gelinceye kadar karistirin bu arada tenceredeki kiymamizin bir kismini borcama koyun ve uzerlerine patlicanlarimizin bir bolumunu doseyin kiymamizin bir bolumunu patlicanlarin uzerine koyup diger patlicanlari ayni sekilde doseyin
ve kiymanin hepsini kaba bosaltin ve peynir sosunu uzerine iyice yayin karisimin uzerini iyice peynir sos ile kapatip 200 derecelik firinda 30 dk pisirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X