Korili Devekuşu Tarifi

80 gr. küp küp kesilmiş devekuşu bifteği ,
1/2 bardak yağ , 1 çay kaşığı tuz ,
1/2 çay kaşığı zencefil, un
100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates) ,
1 tane doğranmış soğan, 2 çay kaşığı köri ,
1 çay kaşığı kırmızı biber , 200 gr domates sosu

Malzemeler
80 gr. küp küp kesilmiş devekuşu bifteği
1/2 bardak yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı zencefil
un
100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates)
1 tane doğranmış soğan
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı biber
200 gr domates sosu

Yapılışı
Soğanı yağda kızartın. Etleri koyup her tarafı da kızaracak şekilde kızartın Köriyi ekleyip karıştırın, tuz, kırmızı biber ve zencefil ekleyin. İyice karıştırın. Etin üstünü kaplayacak miktarda kaynamış suyu ekleyin. Domates salçasını ve sosunu ekleyip , düşük ateeşte 2 saat boyunca pişirin (su azalınca kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin) Karışıma un ve su ekleyin, ateşi yükseltin ve sıvı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta dilimleri, soğan, fındık, ceviz ile birlikte süsleyebilirsiniz.
X