Kirpi Kurabiye Tarifi

gerçekten çoooook uğraşarakk yaptığım kurabiye veuğur böcü pasta diyebilirim birde fazla oluncaeeeee saatlerimi aldı yapması oğlum izcilik kulubünde idi ve pasta yapma sırasıda bende idi çocuklar için eğlenceli ve yemesi zevkli olsun diye uğraş verdim değdi ve çocuklar bayıla bayıla yediler çıkışta annelerine bize bu pastalardan yaptiye söyleniyorlardı uzatmadan tarife geçelimmmm

MALZEMELER
4.5 cay bardagi un (cay bardagi biraz buyuk olacak)
135 gr. oda sicakliginda yumusamis margarin
5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri
1 yumurta aki
2 cay kasigi sekerli vanilin
Boncuk sekerler yoksa damla çikolata (gözler icin)

YAPIMI
bütün malzemeyi iyice yoguralim ve yogurdugumuz hamuru 4-5 parcaya ayirip, buzdolabinda 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra her bir parcayi tek tek cikartip, sekillendirelim. çünkü hamurun seklini kaybetmemesi icin soguk olmasi gerekiyor.Firini 175 derecede isitmaya baslayalim. Dolaptan cikarttigimiz bir parca hamurdan, ceviz buyuklugunda bir parca kopartalim ve ucu sivri olacak sekilde yuvarlayalim. Kurabiyelerin sekillerinin dar olmasina özen gosterelim, çünkü piserken yayiliyorlar. Ucu sivri temiz bir dikis makasi ile kirpinin agzini yapmak icin hamurun sivri kismini yatay olarak keselim. Boncuk sekerleri kullanarak gözleri yerlestirelim ve gözlerinin arkasindan baslayarak, kirpinin dikenlerini olusturmak icin, makasimizla yanyana keselim. Kurabiyenin bütün üst kismina böylece sekil vermis olacagiz. Hazirladigimiz kurabiyeleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirelim ve onceden 175 derecede isittigimiz firinda, uzerleri hafif renk degistirinceye kadar pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan cikartip, soguduktan sonra servis yapalim.

Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X