Köftesi İçin:
* 2 su bardağı ince köftelik bulgur,
* 1,5 su bardağı ılık su ( bulguru ıslatmak için),
* 5-6 yemek kaşığı un,
*Tuz, karabiber,
* Elinizi ıslatmak için 1 kase su,
Yemeği İçin:,
* 500 gr kadar yıkanmış doğranmış ıspanak,
* 200 gr kuşbaşı koyun eti( dana etide olur),
* 1 su bardağı haşlanmış nohut veya yeşil mercimek,
* 1 tane incecik yemeklik doğranmış irice kuru ,soğan,
* 1 yemek kaşığı salça,
* 1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi,
* 1 çay kaşığı sumak,
* 10 tane kadar erik kurusu,
* 1 yemek kaşığı tereyağı,
Yapılışı:
Bulguru ılık suyla ıslatın üzerini kapatın ve bir saat bekletin, yumuşayan bulgurun tuzunu ve ununu koyun iyice yoğurun ( su yardımını almayı unutmayın) elinizle fındık büyüklüğünde köfteler yapın bir kenarda bekletin, diğer tarafta büyükçe bir tencerede yağı, salçayı,soğanı ve eti kavurun, üzerine tencereyi dolduracak kadar su koyun, et pişene kadar kaynatın, içine haşlanmış nohudu ilave edin yemek biraz pişince ıspanakları ve bulgur köftelerini atın, tuzunu, ekşisini ilave edin, yemeğin pişmesini bekleyin, pişince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya