Oktay Usta Kati Yağsiz Nefiis Bir Kurabiye

DAMLA ÇİKOLATALI DİYET KURABİYE:
2 yumurta,
1 su b. tozşeker,
1 su b.1 parmak eksik sıvıyağ,
2 çorba k. kakao,
2 su b. tam buğday unu veya kepekli un,
1 p. kabartma tozu,
1 p. vanilya,
3 çorba k. damla çikolata,

Tarif
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın.Üzerine toz şekeri ve sıvıyağı ilave edip çırpın.
Üzerine diğer malzemeleri ilave edip elinizle karıştırın. Elinizi yağlayarak hamurdan
parçalar koparıp yuvarlayın. 160 derecede içini çok kurutmadan pişirin. Çok lezzetli
ve kalorisi düşük bir kurabiye..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Yaz Öğünü

Malzemeleri,
1 tavuk göğsü,
1göbek salata,
1 tutam maydonoz,
1 tutam dereotu,
1 tutam roka,
1 tutam taze kekik,
1 tutam yeşil soğan, domates,

Yapılışı
Tavuk etlerinden ince dilimler kesin ve tavada pişirin.Servis tabağına iri doğranmış göbek
salatadan zemin oluşturun üzerine roka,maydonoz.dereotu,taze kekik,taze soğan,ince
dilimlenmiş domatesi ekleyin ve yeşilliklerin üstüne tavuk etlerini ilave edin.Üzerine
balsamic sirke ile servis edin. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Havuçlu Revani

Tarif
Havuçlu revani de ne güzel olmuş...
HAVUÇLU REVANİ:
3 yumurta
3 çay b.toz şeker
3 çay b. yoğurt
3 çay b. irmik
3 çay b.un
1 havuç
1 çay b. sıvıyağ
1 p.kabartmatozu
1 p.vanilya
şerbeti için:
3 su b.toz şeker
3 su b.su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tencereye 3 su b.tozşeker ve 3 su b.suyu kaynatıp soğutun.
Karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri de ekleyip mikserle çırpın.Üzerine
sıvıyağ ekleyin ve çırpma teliyle devam edin çırpmaya.Havucu rendenin ince tarafıyla
rendeleyin ve karıştırma kabına alın üzerine irmiği,unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve
yoğurdu ilave edip tekrar karıştırın.
Fırın kabınızı yağlayın ve elde ettiğiniz karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında pişirin.
Tatlınızı pişirdikten sonra üzerine soğumuş olan şerbetini dökün ve şerbetini çekene kadar
bekletin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tavuklu Yufka Sarması

Malzemeler:
1 paket hazır yufka,
500 gr tavuk göğsü,
Sosu için;
5 kaşık yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir çay bardağı süt,

Yapılışı: 
Tavuk göğsünü ince ince kıyın ve baharat ekleyerek kavurun.Yufkanın içine her yerine hazırladığınız sostan sürün.İçine tavuk etinden ekleyin.Yufkanın bir ucundan katlayın,çıkmaması için kenarlarını kıvırın.Fırın tepsisine koyun ve üzerine sıvıyağ sürün.Hafif kızarınca almalısınız.İnce ince kıyıp isteğe göre üzerine salçalı sos yapıp servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun.Kaynak.,

Elma Dilim Patates

Malzemeler:
(2 kişilik),
4 adet küçük boy patates,
zeytinyağı,
taze kekik,
biberiye,
kırmızı pul biber,
tuz, karabiber,

Hazırlanışı:
Patatesler iyice yıkanır .(Kabukları soyulmadan kullanılacağı için gerekirse fırça ile üzerlerini iyice fırçalayınız) Yıkanan patatesler iyice kurulanır ve elma dilim şeklinde doğranır.(Önce ortadan bölünür, sonra tekrar ortadan bölünür ve 6 ya da 8 dilim patates elde edene kadar bölme işlemi sürdürülür) Geniş bir kaba zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber (bunların miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) konulup, karıştırılır. Patates dilimleri bu sosun içine konulur ve iyice karıştırılıp, harmanlanır. Soslanmış patatesler hafifçe unlanmış fırın poşetine konulur ve poşetin ağzı bağlanır. Poşetin üzeri birkaç yerinden delinir ve daha önceden ısıtılmış fırında maksimum 200C'de 30 dak. pişirilir. Piştikten sonra daha fazla kızarması istenirse ağzı açık olarak 5 dak. daha pişirilir. Fırından çıkarılınca servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok iyi bir garnitür olur.
Afiyet Olsun

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler,
6-7 Adet Orta Boy Soğan,
2 Su Bardağı Pirinç,
1 Su Bardağı Zeytinyağ,
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü,
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık,
2 Tatlı Kaşığı Şeker,
1 Tatlı Kaşığı Tuz,
1/2 Çay Kaşığı Tarçın,
1 Tatlı Kaşığı Dolma Baharı,
1 Çay Kaşığı Nane,
1/2 Çay Kaşığı Karabiber,
1 Demet Dereotu,

Yapılışı
Çok küçük doğradığınız soğanları, 1 çay bardağı su ile pişirin. (soğanları yağda öldürmek yerine suda pişirmek, soğanların daha sonra mideyi rahatsız etmemesini sağlıyor)
Yıkadığınız pirinci ve zeytinyağını ilave edip 1-2 dk. kavurun.
Kuş üzümü, fıstık, şeker, tuz ve 1 bardak su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. (Suyunu çekince pirinçler hala diri, tam pişmemiş olmalı.)
Karışımın altını kapattıktan sonra tüm baharatları ve dereotu'nu ilave edin.
Biberleri doldurduktan sonra, (pirinçlerin bir miktar daha pişeceğini unutmayın, biberleri biraz gevşek doldurun.) karnıyarık tenceresine tek sıra olacak şekilde dizin, 1,5 bardak su ekleyip, kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Devekuşu Çorbası Tarifi

10 gr. ince dilimlenmiş devekuşu eti ,
2 yemek kaşığı et suyu tuzu,
2 yemek kaşığı yağ ,
1 bardak mantar çorbası ,
1/4 bardak kutu su,

Malzemeler
10 gr. ince dilimlenmiş devekuşu eti,
2 yemek kaşığı et suyu tuzu,
2 yemek kaşığı yağ,
1 bardak mantar çorbası,
1/4 bardak kutu su,

Yapılışı
Eti, et suyunu ve yağı orta boy bir tencereye koyun. Üzerine mantar çorbası ve suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın Hazırlık zamanı: 5 dak, Pişirme zamanı:7 dk

Tahinli Cevizli Çörek

MALZEMELER:
4 su baradağı un,
1 su baradağı süt,
2 yumurta,
Yarım paket margarin,
1 su baradağı ceviz,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay baradağı tahin,
10 gr. maya,


HAZIRLANIŞI:
Unumuzu havuz haline getirip süt margarin yumurta ve mayamızı 1 yemek kaşığı toz şekeride ilave edip yoğuralım. elde etiğimiz hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile pizza hamuru inceliğinde açıp tahinimizi sürelim daha sonra iri ezdiğiğmiz cevizleri ve toz şekerimizi serpip hamurumuzu rulo gibi sarıp 2 parmak kalınlığında keselim ve yağlanmış tepsiye koyup üzerlerini yumurta sarısı sürüp ortasına az miktarada öğütülmüz cevizi koyup önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip servis edebiliriz...
Afiyet olsun...

Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 paket kakaolu puding
Hindistan cevizi
Yapılışı: Pudingi tarifine göre karıştırın fakat hazırlanışında yazan sütü 1 su bardağı eksik ekleyin ki koyu olması gerekiyor pudingin.Puding daha sıcakken bisküvileri koyacağınız tabağa dizmeye başlayın.Bisküviye aralarına pudingi koyup sıra sıra dizin.Arasında puding olduğu için bisküviler birbirine yapışıyor.Aralarını doldurduktan sonra pudingin kalanıyla üzerini ve yanlarını doldurun.Bu işlemler tamamlanınca daha hoş görünsün diye bir bıçak yardımıyla üzerini düzleyebilirsiniz.Dikdörtgen şeklindeki pastanızı köşesinden başlayarak çapraz kesmelisiniz.Afiyet olsun.Üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz,istee göre pudingin içine de atabilirsiniz.

Afiyet Olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Şekerpare Tarifi

Şeker pare büyüklerimizden, nesilden nesile gelen bir lezzet. Yeni nesilin ve eski nesilin hemfikir oldugu konulardan bir tanesi...

Şekerpare için gerekli malzemeler
500 gram un,
200 gram pudra şekeri,
200 gram margarin,
4 adet yumurta,
1 adet kabartma tozu,
1 adet vanilya,
fındık,ceviz,
Şerbeti için,
limon suyu,
6 su bardağı su,
1 kilo şeker,

Yapılışı
Bir kaba gerekli malzemeleri koyup iyice yogurunuz.Daha sonra elinizle şekil verip tepsiye diziniz.Önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Diger yandan şerbetini yapınız.Su ve şekeri ekleyip ocakta kaynatınız.Sıcakken pişmiş şekerparenin üzerine dökünüz.
Soğuduktan sonra dondurma,kaymak ya da sade bir şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun

Beşamel Soslu Patlican Musakka Tarifi

Malzemeler,
350 gr kıyma,
1,5 kg patlican,
5 adet domates,
8 adet sivribiber,
3 diş sarımsak,
3 adet kuru soğan,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 tane yumurta,
1,5 çorba kaşığı un,
5 maydonoz,
1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ,

Tarif
Patlicanlar soyulur Uzunlamaya ince dilimler halinde dilimlenir,tuzlu suda bekletilir
Soğanlar küp küp doğranır 4 domates soyulup küp küp doğranır
Biberlerin çekirdekleri temizlenip ince ince doğranır
8 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğanlar kavrulur Kıyma ilave edilir
Daha sonra doğradığımız 5adet sizri biberve domateslr ilave edilir
Damak zevkine göre tuz ve karabiber ile tatlandırılır
Hazırladığımız bu harç pişinceocaktan indirilir ve bekletilir
Önceden dilimlenmiş patlicanlardurulanıp kurulandıktan sonra kalan sıvı yağda az kızartılır
Isıya dayanıklı cam kaba bir sıra kızartılmış patlican dilimleri bir sıra hazırladığımız harçtan konulur
Patlicanlar ve harç bitene kadar böyle devem edilir
Derin 1 kapta süt yumurta su ve un çırpılır ve yemeğin üzerine dökülür
Ayırmış olduğumuz bir dometes ay şeklinde doğranır ve kalan(3)biber ile süslenir ve yemek fırına verilir
Üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler,
1/2 kg kuru fasulye,
50 gr pastırma,
2 yemek kaşığı salça,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 soğan,
4 su bardağı sıcak su,
Tuz,

Tarif,
1/2 kg kuru fasulye 20 dk haşlanır ve süzülür. Bu yemeğimizi düdüklü tencerede pişirelim.
Soğanlarımızı kavuralım ve diğer malzemeleri ekleyelim. Kısık ateşte 40-45 dk pişirin.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sıcak Çikolata Tarifi

Malzemeler,
1 kg süt,
1/2 tatlı kaşığı tarçın,
150 gr sütlü çikolata,
1 su bardağı çırpılmış krema,
50 gr rendelenmiş çikolata,

Tarif
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın.
Çikolatayı, ilave ederek 10 daakika karıştırarak pişirin.
Yaapmış olduğumuz karışımı bardaklara alaraak 1 çorba kaşığı kremayı koyup üzerine rendelenmiş çikolata ekerek servis yaapın.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Malzemeler,
1 su bardağı şeker,
7 bardak su,
4 adet limon,

Tarif
Limmöonları yıkadıktan sonra ince ince rendeleyin.Şekerle iyice karıştırarak su ilave edin.Bu karışımı süzerek soğutun.
Not: Bir baardak limonata için; 1,5 çorba kaşığı şeker ve yarım limon hesap edilir.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Vanilyalı Cupcake Tarifi

Malzemeler,
100 gr. tereyağı ,oda sıcaklığında),
Yarım bardak şeker,
Yarım çay kaşığı vanilin,
2 yumurta,
1-1/3 un,
1 paket kabartma tozu,
1/3 bardak süt,
1 bardak pudra şekeri,
1 yemek kaşığı limon suyu,

Süsleme için;,
125 gr tereyağı,
250 gr pudra şekeri,
2 yemek kaşığı süt,

Tarif
Muffin kaalıplarına kağıt kaapsülleri yerleştirin.
Tereyağı, şeker ve vaanilini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin; her eklemeden sonra çırpın.
Süt ve unu da iki ayrı parti haalinde ekleyin. Karışımı kalıplara paylaştırın.
180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. İçine haazırladığınız kremayı krema torbası ile doldurun.
Alternatif olarak üzerine pudra şekeri eleyip, yaarım kiraz şekerleme ile de dekor yapabilirsiniz.
Süslemenin yapılışı: Tereyaağını mikser ile beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
İçine pudra şekeri ve sütü iki ayrı seferde ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kıvam aldığında krema torbası ile daairesel hareketler uygulayarak cupcake üzerine sürebilirsiniz.
Arzuya göre gıda boyası ile renklendirebilir; çeşitli şeker dekorlaar uygulayabilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Çikolata Tarifi

Malzemeleri,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı kakao,
80 gr çikolata,
1 çay kaşığı vanilya,
2 su bardağı kavrulmuş fındık,
3 yemek kaşığı fındık yağı,

Tarif,
Fındıığı rondoda maacun kıvaanına gelen kaadar çekin.
Üzerine pudra şekeri, vaanilya, kakao ve fındık yağını katıp tekrar karıştırın.
Çikolataayı parçalara ayırıp bir kaseye alın.
Sıcak su solu bir kabın içinde çikolatalaarı kaseyle birlikte koyarak eritin.
Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine ekleyin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın.
Çikolatayı kavanoza koyup kapağıını kapatın ve dilediğiniz zaman çııkarıp servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Fissler Düdüklüde Pişirme Süreleri

Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir. Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah.
1. kademe
iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi)
erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika
mantı (ev yapımı) 1 dakika
kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)
küp patates 2 dakika, buharda
börülce 3-4 dakika
barbunya 3-4 dakika
2. kademe
köy tavuğu 22 dakika
hindi 25 dakika
tavuk 5-6 dakika
kuru fasulye 4-5 dakika (ıslatılmış)
nohut 6 dakika (ıslatılmış)
buğday 9 dakika (ıslatılmamış)
dana eti 10 dakika
kuzu eti 7 dakika
darı 15 dakika

Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Vişneli Pasta Tarifi

Kaç yıldır pandispanyalı pasta yapmamıştım. Bu başlangıç olsun, devam edelim inşallah :)

Malzemeler
3 yumurta,
150 gr. şeker,
150 gr. un,
7 gr. kabartma tozu,
çok az tuz,
0,5 lt süt,
1 çay bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
2 yumurta sarısı,
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker,
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker,
200 ml. krema,

Yapılışı
Önce yumurta akları şeker, tuz ilavesiyle köpürtülür, sonra sarıları da ilave edilip çırpılır. Diğer malzemeler kaşıkla yedirilir. 175 dereceli fırında 2. seviyede turbo ayarda pişirilir. Soğuduktan sonra ikiye kesilir.
Krema dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Piştikten sonra çırpılarak bir miktar soğuması sağlanır, ardından soğuk krema eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Bu arada oda sıcaklığına inmiş oluyor. Pastanın arasına, kenarlarına ve üstüne sürülür. Bir miktarıyla da süsleme yapılır.
Vişne taneleri de arasında ve üstünde kullanılır, damla çikolata veya hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta dinlenmeye alınır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kaya Kurabiye Tarifi

Zengin içerik, zengin lezzet ve klasik bir tarif.

Malzemeler,
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında),
3 yumurta,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
1/2 su bardağı toz şeker,
aldığı kadar un (4,5 su bardağı aldı),
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı vanilya ,
1 çay fincanı kuru üzüm,  incir,  kayısı karışımı,
1 çay fincanı iri dövülmüş ceviz,
üzerine serpmek için pudra şekeri (kullanılmayacaksa içine koyulan şeker miktarı arttırılabilir, 1 su bardağı mesela),

Yapılışı
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezelemeden tepsiye dizilir. 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Not: Tarifi buradan aldım. Kuruyemişleri göz kararı koydum, 1 su bardağından daha fazla olduğunu zannediyorum o yüzden çay fincanı yazdım.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Frambuazlı Çiz Kek

MALZEMELER:
750gr labne peyniri,
2,5 su bardağı yoğurt (250 gr,
1 çay bardağı un (60gr,
2,5su bardağı toz şeker(300gr,
1 su bardağı süt (250 ml,
3 yumurta,
1,5 paket burcak bisküvi (225 gr,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Sosu için:
250 gr donmus frambuaza bir su bardağı şeker ve bir cay bardağı su katıp kaynatın.

HAZIRLANIŞI:
İlk önce burcak bisküviyi merdane ile ezip un haline getirelim daha sonra orta boy bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağınıeritip ufalanmıs bisküvilermizi içine ilave edip hafif renk değiştirinceye kadar kavuralım kavrulan harcımızı çiz kek kalıbının kenarlarını yağlayıp altınadakavurduğumuz bisküviyi kaşık ile bastırarak yayalım sogumaya bırakalım. daha sonra Orta boy tencereye süt şeker yumurta ve yoğurdumuzu içindeki şekereriyinceye kadar iyice çırpıp daha sonra labne peynirini ve unu ilve ederek iyice cırpalım.daha sonra elde etiğimiz karışımı süzüp kalıbın içinde soğumuş olan bisküvi nin üzerine dökelim 160 derecelik fırında 60 dk pişirelim soğuyunca daha öncede hazırlamıs olduğumuz soğuyan sosumuzu üzerine yayarak servis yapabiliriz. isteğe göre meyve değişe bilir limon veya çilekde olabilir.
Not: Çizkekin üstünün çatlamasını istemiyorsanız malzemeleri gramajla koyun.
Afiyet olsun...

Zerde Tarifi

MALZEMELER:
1 lt su,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı haşlanmış pirinç,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
safran,
yarım çay bardağı kuş üzümü,

HAZIRLANIŞI:
1 lt suyu ocağa koyup az miktar safranımızı da ilave edelim. safranın renginin çıkması için çırpma teli ile karıştıralım daha sonra şekerimizi de ilave edip eritikten sonra haşlanmış pirincimizi de koyduktan sonra kaynatalım kaynamaya başlayan zerdemize 1 çay bardak suya nişastamızı eriterek bu karışımı kaynayan zerdemize yavasca dökelim daha sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstığımızı da ilave etikten sonra 1 dk  kaynatıp kaselerimize döktükten sonra 15 dk soğutup isteğimize göre süsleyip servis edebiliriz...

Mantarlı Deniz Kabuğu Makarnas Tarifi

Malzemeler :
1 paket makarna,
300 gr.kıyma,
500 gr.kanlıca mantarı,
2 domates,
2 biber,
4 adet renkli biber,
1 soğan,
3 diş sarımsak,
1 çorba k.biber salçası,
1 çorba k.domates salçası,
sıvıyağ,
tuz,karabiber,
İlk olarak makarnayı pişirebilecek kadar suda haşlayın. Vitaminlerinin kaybolmaması için çekebileceği kadar su koyun. Diğer tarafta mantar sosu hazırlayın. Bununiçin soğan ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavrulmaya alın. Daha sonra üzerine mantar ve biberleri de doğrayarak ekleyin. Bir süre kavrulduktan sonra kıyma ve daha sonra salçayı ekleyin. En son ince doğranmış domatesleri de ekleyerek tuzunu ve biberini ayarlayıp pişirin.
Makarna ve sos hazır olunca makarnayı servis tabağına alın. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Peynirli Makarna Salatası Tarifi

Malzemeler : 
Yarım Paket İnce Kalem Makarna,
1 Tutam Maydanoz,
1 Tutam Dere Otu,
Çeri Domates,
1 Çay B. Haşlanmış Mısır,
1 Su B. Haşlanmış İç Bakla,
4 Kornişon Turşu,
2 Yeşil Biber,
Kaşar Peyniri,
Zeytinyağı,

Hazırlanışı 
Makarnayı az suda haşlayın. Suyunu çekince altını kapatın. Yeşil biberlerin içini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Dereotunu incecik kıyın. Kornişon turşuyu dilimleyin. Haşlanan makarnanın kasesine; mısırı, dereotunu, içbaklayı, biberi ve turşuyu ilave edin. Çeri domatesleri dilimleyin.

Makarna kasesine koyun. Üzerine zeytinyağı dökün ve hepsini karıştırın. Servis tabağının kenarlarına yeşillikler dizin. Ortaya da makarna salatasını koyun. İnce dilimlenmiş kaşar peyniriyle süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Zeytinyağlı Yer Elması

Bunu, geçen sene tarifdefterindeki arkadaşlardan cesaret alarak ilk defa denemiştim. Bu da ikincisi oluyor. Kendimi hâlâ deneme yapıyor gibi hissettiğim için yazmaya karar verdim. Tadı; kerevize benziyor, kıvamı da öyle. Zaten yapılışı da kereviz yemeğinin aynısı. İsteyenler portakal suyu ilave edebilirler, hatta soğansız olarak da tarif edilmiş bir çok yemek sitesinde.

Malzemeler,
1/2 kg. yer elması,
1 patates,
1 havuç,
1 soğan,
1 yumurta sarısı,
1/2 limon suyu,
tuz ,çok az karabiber ve kimyon da kullandım,
1 çay bardağı zeytinyağı,

Yapılışı
Sebzeler doğranıp patatesler suda, yer elmaları da limonlu suda bekletilir (kararmamaları için). Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Doğranmış havuçlar, patatesler ve yer elmaları ilave edilip biraz daha kavrulur. Bu esnada sebzeler biraz su salıp çekiyorlar, sürekli olmasa da arada bir karıştırmak gerekiyor. Su ve tuz eklenip pişmeye bırakılır.
Düdüklüde pişme süresi 7 dakikayı geçmemeli; ben 10 dakika tuttum ve biraz fazla gelmiş.
Piştikten sonra biraz ılınınca yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiyelenip bir taşım kaynatılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Fırında Pırasa Mücver

Malzemeler,
1 kg. pırasa,
3 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
3/4 su bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tuz ,
karabiber, pul biber, isot,
1,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 demet dereotu,
1/2 demet maydanoz,
2/3 su bardağı kaşar rendesi,
galeta unu (,üstüne serpmek için,

Yapılışı
Pırasalar temizlenir, ortadan ikiye bölünüp 3-4 mm. kalınlığında kesilir. Yağın az bir kısmında ve yüksek ateşte suyu çektirilene kadar sık sık karıştırılarak pırasalar sotelenir, soğumaya bırakılır.
Galeta unu dışındaki malzemeler çırpma teliyle çırpılır. Doğranmış yeşillikler ve ılınan pırasalar eklenip yağlanmış büyük kare borcama dökülür. Üstüne galeta unu serpilip 180 derecedeki fırında kürdanla kontrol edilerek pişirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Fırında Karnabahar Kızartması

 Malzemeler,
1 orta boy karnabahar,
3 yumurta,
2 yemek kaşığı galeta unu,silme,
2/3 çay bardağı zeytinyağı,
tuz, karabiber,
sarımsaklı yoğurt,
tereyağ + zeytinyağı karışımı,
toz kırmızı biber,
pul biber,

Yapılışı
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp buharda pişirilir (veya haşlanır). Fırında da belli bir süre pişeceği için çok yumuşayıncaya kadar pişirmedim.
Yumurta, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan harca bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 190 - 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Servis için üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir ve pul biber serpilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X