Sürprizli Perdeli Makarna Tarifi

Malzemeler :
Hamuru İçin:,
3 Su B. Un,
3 Yumurta,
100 Gr. Yumuşak Margarin,
1 Çay B. Yoğurt, Tuz,
İç Harcı İçin:
Yarım Paket Yüksük Makarna,
2 Su B. Bezelye,
300 Gr. Kıyma,
1 Soğan, 1 Yumurta,
1 Kase Domates Sos,
Kaşar Peyniri, Fesleğen
Tuz, Karabiber,
Galeta Unu,

Hazırlanışı
İç harcı için, makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Bezelyeyi haşlıyoruz. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıvamını alması için biraz galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz.
Köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Haşlanmış makarna, bezelye, kızarmış köfteler, doğranmış fesleğen, rendelenmiş 250 gr. kaşar peyniri ve tuzu karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz.
Hamuru için, un, yumurta, yumuşak margarin, yoğurt ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamurumuzu 10 dakika dinlendirip küçük bir parça kapağı için ayırıp diğer hamuru geniş bir şekilde açıyoruz. Kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz.
Açtığımız hamuru kalıbımızın içine yarleştiriyoruz. Makarnalı harcımızı içine dolduruyoruz. Ayırdığımız diğer hamuruda açıp kapak olarak kapatıyoruz.
Kenarları bastırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Barbunya Yemeği

Barbunya yemeği kuru fasülyenin kardeşi olarak bilinir.Herkes tarafından sevilir ama herkes tarafında yapılışı bilinmez.
Şimdi size barbunya yemeginin tarifini verecegim.

Gerekli malzemeler
Kuru barbunya,
3 yemek kaşıgı sıvı yağ,
2 adet soğan,
2 adet biber,
3 orta boy domates,
Salça,
1 adet havuç,
karabiber,
pul biber,

Yapılışı
Kuru barbunyayı akşamdan ıslatın.Daha sonra kırmızı suyu gidene kadar iyice yıkayınız.Bir tencerede yağ ile soganı kavurun.
Daha sonra biber ,domatesleri tencereye ilave edin kavurunuz.Salçayı ,karabiberi ve dogranmış havuçları ilave ediniz.
Barbunyalarıda ilave edip 2 su bardağından biraz fazla su ekleyip pişmeye bırakınız.30 Dakika sonra pişmiş olacaktır.
Limon suyu ve kıyılmış maydonozla servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun

Kabak Dolması Etli

Malzemeler,
1 kg aynı boyda, dolmalık sakız kabağı,
250 gr orta yağlı kıyma,
2 orta boy soğan,
2 orta boy domates,
1 kahve fincanı pirinç,
1/2 demet dereotu,
1/2 demet maydanoz,
1 kaşık yağ,
Tuz- karabiber,

Tarif
Kabakları iki ucunu birer parça kesip kabuklarını şekilli kazıyın
Yıkadıktan sonra içlerini oyarak boşaltın Büyük boyda olanları, ortadan ikiye bölün
Soğanları çok ince doğrayınBir kabın içinde kıyma, sığan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğramış domates, tuz ve karabiber,
1 çay bardağı su katıp iyice karıştırın Kabakların içlerini tuzlayıp kıymalı içle doldurun
Dibi düz bir tencereye sıralayın 1 kaşık yağ ve 1/2 bardak su katın 15 dk kaynatın
Kalan domatesi de doğrayıp üzerine serpiştirin Biraz daha sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Romen Türlüsü Tarifi

Malzemeler,
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi,
2 adet kesmeşeker,
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
Yarım demet maydanoz,
500 gram taze fasulye,
2 adet soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 adet küp doğranmış domates,
2 adet sivri biber,
Tuz, kırmızıbiber, karabiber,

Tarif
Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın Soğanları halka doğrayın
Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin
Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin
Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın
Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın Ateşten alın Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
DAMLA ÇİKOLATALI DİYET KURABİYE:
2 yumurta,
1 su b. tozşeker,
1 su b.1 parmak eksik sıvıyağ,
2 çorba k. kakao,
2 su b. tam buğday unu veya kepekli un,
1 p. kabartma tozu,
1 p. vanilya,
3 çorba k. damla çikolata,

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın.Üzerine toz şekeri ve sıvıyağı ilave edip çırpın.
Üzerine diğer malzemeleri ilave edip elinizle karıştırın. Elinizi yağlayarak hamurdan
parçalar koparıp yuvarlayın. 160 derecede içini çok kurutmadan pişirin. Çok lezzetli
ve kalorisi düşük bir kurabiye.. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Tavuk Ve Buğday

BUĞDAYLI TAVUK ÇÖP ŞİŞ:
1 tavuk gögsü,
2 biber,
1 kase çeri domates,
2 soğan,
tuz,kekik,kırmızı biber,
zeytinyağı,
Garnitürü için:
1 kase buğday,
1 kase soya filizi,
taze nane,
bir avuç ceviz,

HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögüs etlerini kuşbaşı doğrayın. Sebzeleri de kuşbaşı doğrayın.Etleri tuz ve baharat
ile tatlandırın. Bir et bir sebze olarak şişlere takın.Fırının ızgarasında pişirin. Diğer tarafta
salata için haşlanmış buğdayın üzerine soya filizlerini ve cevizi parçalayarak koyun.Üzerine
nar ekşisi, zeytinyağı,tuz ilave ederek karıştırın. Nane yaprakları ile süsleyin.Üzerine pişen
şişleri alarak birlikte sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Şeftali Tatlısı

Tarif, Tefal Actifry'a ait. (Tabi ki yapışmaz bir tencerede ara ara karıştırarak da pişirilebilir. Kaşık ölçüsü de yemek kaşığı gibi, silmeden biraz fazla) Çok hafif bir yaz tatlısı, hatta biz üstüne bal döktük tatlanması için; mayhoştu çünkü. Şeftaliye paralel bir tadı var, bir de ilaveten karamel sosunun kokusu, lezzeti...

Malzemeler
4 şeftali
2 ölçek (actifry kaşığı) toz şeker
2 ölçek pekmez
2 ölçek tereyağ
4 ölçek krema

Yapılışı
Şeftalilerin kabuğu soyulup diğer malzemelerle beraber Actifry'a alınır. Ön ısıtma yapmadan 15 dakika pişirilir. Süre bittiğinde suyunu çekmesi için yapışmaz bir tavada üstü açık 3-4 dakika kaynattım.
Tarifte bal kullanılmıştı, 40 derecenin üstündeki sıcaklıklarda balın toksik etkisi olduğu için, pekmez ve toz şekerle değiştirdim.
Serviste bal, ceviz, krema ve toz tarçın kullandım.

Tramisu Tarif

Malzemeler,
1 paket kedi dili ,24 adet,,
2 paket labne ,200 er gr lık paketlerde,
500 ml. süt,
3 adet yumurta,
2 çay bardağı toz şeker,
3 çorba kaşığı tepeleme un,
1 paket vanilya,
2 kaşık granül neskafe,
Süslemek için kakao,

Tarif
Bir kasede, toz şeker, yumurta ve unu çırpın.
Sütü ilave edip ve kısık ateşte devamlı karıştırarak, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye kadar pişirin.
Pişen kremanın altını, kapatıp 1 saat kadar, soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk bağlamaması için,e kremayı arada bir karıştırın. Krema soğuduktan sonra, labne ve vanilyayı ilave edip, çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın. Derin bir kasede, 2 çorba kaşığı kahve, 1 bardak ılık su ve biraz toz şeker ile iyice karıştırın.
Kedi dillerini, bu kahveli suya batırıp, kalıbın içine yan yana dizin. İlk sıra kedi dillerini dizdikten sonra, kremanın yarısını üzerine yayın. Sonra, ikinci sıra kedi dillerini yine kahveye batırarak, dizin ve kalan kremayı, üzerine yayın. Üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Servis yapmadan önce, üzerine bol miktarda kokao serpin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Misir Unulu Patlican Dilimleri

Malzemeler,
Kişi sayısına göre uzun-ince kemer patlıcan,
1 kişye, 1 adet olacak şekilde,
Mısır unu,
Kızartmak için sıvıyağ,
Tuz ve pulbiber,,

Tarif
Patlıcanların saplarını kesin.
Boyuna şeritler halinde kesin ve kaynar suda haşlayın. Süzgece alıp, üzerlerine ağır bişeyler koyarak fazla sularının çıkmasını sağlayın. Böylece patlıcanın acı suyu çıkmasını sağlamış olursunuz .
Bir tabağa mısır unu, tuz ve pulbiberi alıp, karıştırın.
İyice soğuyan patlıcanları bu mısır unlu karışıma bulayarak kızgın sıvıyağda arkalı-önlü kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya alıp, fazla yağını emdirin.
Sıcak olarak servis yapın. Bu patlıcan kızartmasının yanıda, tarator nefis olur.
Bizden hatırlatması.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Hafif, leziz, yapımı basit.

Malzemeler,
5-6 enginar,
garnitür ,350 gr.lık kavanoz,
1 küçük soğan,
1/2 çay bardağı zeytinyağ ,ölçmedim aslında,
1/2 demet dereotu,
1/2 tatlı kaşığı un,
1 limon, tuz, şeker, su,

Yapılışı
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda bekletilir. (Dondurucudaydı, hattâ şoklamadan doğrudan atmıştım; hiç sorun olmadı).
Zeytinyağda soğan çok az kavrulur, pembeleşmeden garnitür ilave edilir. Su, yarım limon suyu, tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kaynamaya başlayınca enginar çanaklarının içine doldurulur, artanı da suyuyla beraber çelik sahana eklenir. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Suyunu göz kararı koydum, önce 1 kaseden az koymuştum ama pişerken yanmaması için ilave etmek gerekiyor.
Son alarak üstüne dereotu serpilir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Mikrodalgada Browni

Akşamları aniden gelen misafir ve çayın yanında kısa pratik birşeyler arayanlara yedi dakika gibi kısa bir sürede hazırlanabilenecek bir tarif

Gerekli Malzemeler,
1 su bardağı süt,
1.5 su bardağı kadar şeker,
3 adet yumurta,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
5 yemek kaşıgı kao,
1 su bardagı sıvı yağ,
1.5 su bardagı un,

Hazırlanışı
Bir kaba şekeri ve yumurtayı iyice çırpınız.Daha sonra sütü,yağı,vanilyayı, kakao ekleyin ve bu harçtan 2 su bardagı kadar ayırın.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyiniz.Yanlız unu ve kabartma tozunu eleyerek eklerseniz harca daha güzel sonuçlar alırsınız.Daha güzel kabaracaktır kekiniz.
Bu karışımı küçük boylu yağlanmış borcama dökünüz ve mikrodalgayı 650 volta ayarlayınız.Yedi dakikaya ayarlayınız.Kek pişer pişmez dilimleyip ayırdıgınız sosu üzerine dökünüz.
Çayınızla aynı anda servise hazır.Afiyet olsun..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Fırında Sucuklu Makarna Tarifi

Malzeme ,
1 p. makarna,
100 gr. sucuk,
1 kase siyah zeytin,
3 yeşil biber,
3 domates,
2 diş sarımsak,
1 kuru soğan,
1 çorba k. salça,
kekik,zeytinyağı,

Üzeri için:
1 kase kaşar peyniri rendesi,

HAZIRLANIŞI:
1 paket makarnayı haşlayın. Sucukları ve biberleri küp olarak kesin.
Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine sucukları ,biberler,soğanı ve sarımsağı alın ve soteleyin.Üzerin küp kesilmiş domatesi alın. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Üzerine bir miktar su ilave edin ve soteleyin.
Makarna ile bu iç harcı birlikte karıştırın.Fırın kabına ilave edin.Üzerine kaşar rendesi serpin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Börülceli Bulgur Çorbası,Ekmek Dolması, Şambali Tatlı Tarifi Video

Nefis Yemek Yapma Sanatı
Börülceli Bulgur Çorbası,Ekmek Dolması, Şambali Tatlı Tarifi Video

Elmalı Tarçınlı Toplar Tarifleri

Malzemeler,
1 paket bisküvi,
1 tatlı kaşığı margarin,
4 adet elma,
5 yemek kaşığı şeker,
1 çay bardağı doğranmış ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Üzeri için,
Ceviz ve hindistan cevizi,

Tarif
Elmaların kabuğu soyulup rendelenir.
Şeker ve tarçın ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bisküviler derin bir kaba kırılır. Ceviz, margarin ve soğumuş elmalar eklenip, iyice karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp yuvarlak şekil verildikten sonra hindistan cevizi ve ince doğranmış ceviz karışımına bulanır. Dolapta bir kaç saat bekledikten sonra servis edilir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Soğanlı Pide Tarifi

Hamur Malzemesi,
6 Su Bardağı Un,
1 Su Bardağı Süt,
1 Yumurta Sarısı,
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya,
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker,
1/2 Çay Kaşığı Tuz,

İç Malzemesi:
1 kg Soğan,
1.5 Çay Bardağı Sıvıyağ,
1/2 Su Bardağı Su,
300 gr.Beyaz Peynir,
1 Demet Dereotu,
1 Demet Maydanoz,
Karabiber , Tuz,

Tarif
Çukur bir kaba unu boşaltın
Kuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritin
Mayalı sütü una ilave ederek yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edin Hamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Bir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirin
Sıvıyağı ilave ederek biraz kavurun Ocaktan indirip soğumaya bırakın Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Beyaz peyniri ufalayın Yeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırın Tuz,biber ekip harcı hazırlayın
Kabaran hamuru tekrar yoğurun Yarısını yağlanmış tepsiye yayın Üzerine hamurun diğer yarısını döşeyin
Harcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyin Dilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verin
Pideyi tekrar 20 dk dinlendirin Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tebriz Köftesi Tarifi

Malzemeler
½ kg yağsız kıyma ,but,
100gr sarı mercimek,
1 adet orta boy patates,
1-2 adet soğan,
½ su bardağı pirinç,
3-4 kuru kara erik,
3-4 kuru kaysı,
2-3 adet ceviz içi,
karabiber, tuz,
sarı kök veya safran,
pul biber,
2 adet kaynamış yumurta,
1 adet çiğ yumurta,

Tarif
Mercimeği kaynat( yarı yarıya sulu kalsın)
Yıkanmış patatesi kabukla kaynat (mercimeğin içinde) ve suyunu süz ve sakla
Mercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştür Pirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynat, fakat dirice kalsın Soğan rendele ve kıymaya karıştır Kıyma, soğan, pirinç,patates, mercimek , tuz ve baharatları ve de çiğ yumurtayı iyice yoğur köfte yap ve köfteyi ikiye böl Tencerenin dibine yağ ve doğranmış soğanı koy kavur azcık safran veya sarı kök ekle Soğan pembeleşince yağdan ayır bir kaba koy Yağa doğranmış domates ve sadece biber salçası koy Salçayı pişir ve ayırdığımız mercimek suyunu ekle Kaynayınca iki bardak su ekle ve yine kaynat Kaynarken köfteleri oy içine sıcak suda bekletilmiş erik , kaysı, kaynamış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştir Sonra köfteyi top haline getirince ara sıra avucunu tuzlayarak pekleştir
Köfteyi kaynayan suya koy ( kaynama hızlı olmasın) ara sıra çevir köfte sertleşince piştiği anlaşılır. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kandil Simidi Tarifi

MALZEMELER,
4 su baradağı un,
yarım paket margarin,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı mahlep,
10 gr maya,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın,

HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kaba bütün malzemeleri koyup iyice karıştırarak  ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur haline getirelim. 10 dk dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp rulo halinde açıp iki ucunu birleştirelim. bir kabın içerisine 1 yumurta akı çok az un ve 1 yemek kaşığı pekmez döküp iyice çırpalım daha sonra simitlerimizi bu suya batırıp daha sonra susama batırarak tepsimize dizelim önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirip servis edebiliriz.... Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcan Güveç Tarifi

Bizim evde, bu Ramazan ayının en favori ana yemeği oldu.

Malzemeler,
1,5 kg. patlıcan,
1 kg kuzu kuşbaşı,
2 soğan,
3 domates,
7-8 sivri biber ,veya daha fazla, isteğe göre,
tuz, karabiber, hardal, kimyon, pul biber, kekik,
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası,
tereyağ, zeytinyağı,

Yapılışı 
Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına dörde sonra da uzun parçalara bölünür. Bol yağda kızartılır.
Kuzu eti, ince doğranmış soğanla birlikte düdüklüde az suyla pişirilir (Fissler'de 2. kademede 7 dakika). Et ve soğan süzülür, suyu salçayla karıştırılır. Et suyu çok olursa bir kısmı ayrılıp çorbada pilavda kullanılabilir, miktarını göz kararı kullanıyorum, ölçmedim. Tepsiye koyunca patlıcanları örtüyor, yemeğin yarı yüksekliğinde kalıyor gibi yaklaşık. Biberler de uzunlamasına 2 veya dörde bölünüp yine uzun dilimlenir. Az yağda sadece yumuşayacak kadar sotelenir. Biberler yağdan alındıktan sonra küp doğranmış domatesler çok az sotelenir. Güvece alta patlıcan üstüne et, sonra biber ve en üste domatesler olacak şekilde dizilir. Ete sıra gelince tuzu, baharatı serpilir. Son olarak salçalı su gezdirilip üstüne parça parça tereyağ koyulur. Zaten sebzeler yağda kızarmış olduğu için az bir tereyağ yeterli, lezzet vermesi için kullanıyoruz. 200 dereceli fırında 2. seviyede sıcak hava dolaşımlı ızgara ayarında 25 dakika pişirilir (veya üstü biraz kızarana kadar). Bu ölçü 10 kişiye yeter.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Pratik Kumpir Tarifi

Közlenmiş patatesle yarışmasa da evde basitçe yapılabilecek bir alternatif. Kıvamlı, çeşnili ve fırınlanmış bir patates püresi aslında.

Malzemeler,
1 kg. patates,
1 çay bardağı süt,
200 gr. kaşar rendesi,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı haşlanmış bezelye,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
kornişon turşu, tuz,

Yapılışı
Patateslerin kabukları soyulup buharlı pişiricide pişirilir. İyice yumuşayınca tuz, tereyağ kaşar ve süt eklenip püre yapma aparatıyla ezilir. Diğer malzemeler de ilave edilip yağlanmış küçük kare borcama alınır ve 200 derecede 5-10 dakika fırınlanır. Üstü ketçap ve mayonezle istenildiği gibi süslenir, benim de zevkle yiyebilmem için bir kısmı mayonezsiz bırakılır. Yukarıdaki ölçü 3 kişiliktir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Sütlü Kabak Tarifi

Annem bu yemeğin tarifini Yemekteyiz'den almış. Bu kadar çok sütle olmaz demiştim ama oluyormuş. Çok methettiği için yaptım. Henüz tadına bakamadım, iftarı bekliyorum.

Malzemeler
2 kabak rendesi,
500 ml. süt,
3 yumurta ,4 adet küçük kullandım,
250 gr. beyaz peynir,
1 yufka, tuz,

Yapılışı
Mutfak robotunda peynir ardından yumurtalar karıştırılır. Sonra süt, kabak rendesi ve parçalanmış yufkalar eklenip yağlanmış büyük kare borcama yayılır. 200 dereceli fırında 45-50 dakika pişirilir, kürdanla kontrol edilebilir.
İlave Not: Dün tadına baktım ve gelen bir yorum üstüne bu açıklamayı yapmam şart oldu, yoksa bir akşam yemeğinde yemek yerine kapıya dayanmış birinin dayağını filan yiyebilirim :) Benim gibi süt içemeyen başka biri daha varsa -ben pek rastlamadım ama uyarayım dedim- bu tarifi denemeyi aklından bile geçirmesin. Sebze tadı hiç hissedilmiyor. Süt ve peynir kokuyor.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Yoğurtlu Karnabahar

Karnabaharın en hafif hali.

Malzemeler,
karnabahar,
sarımsaklı yoğurt,
tuz, nane,
tereyağ,
kırmızı toz biber,

Yapılışı
Karnabahar haşlanıp süzülür. Üstüne sarımsaklı naneli yoğurt dökülüp kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Patlıcanla yapılabilecek en hafif yemek bu (en azından benim bildiğim bu). Tam bir yaz yemeği...

Malzemeler,
3 kemer patlıcan,
3 domates,
10-12 sivri biber,
1-2 soğan,
8-10 diş sarımsak,
1/2 su bardağı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 tatlı kaşığı toz şeker,
1/2 limon suyu,

Yapılışı
Karnıyarık tenceresine sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, halkalar halinde parmak kalınlığında kesilmiş patlıcan dizilir. Diş sarımsaklar aralara yerleştirilir. Tuz, toz şeker serpilir, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Rondoda çekilmiş domatesler patlıcanların üstünü örtecek şekilde kaşıkla gezdirilir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Asla karıştırılmaz, su eklenmez, zaten su salıyor. 35-45 dakikada pişer (ocağın ferine göre değişir). Çatalla patlıcanların yumuşaklığına bakılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve demlenmeye bırakılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kaşarlı İstiridye Mantarı Tarifi

Bir Pazar günü mutfakta 3 çeşit yemek yapmak haftanın yorgunluğunu atmak adına yapılabilecek en önemli faaliyetlerden biri :) Ne zamandır mutfağa zaman ayıramamıştım, çok iyi geldi, kendime geldim resmen...
Beşamel sos ve fırın aşamalarına vakit yoksa ocakta da lezzetli sonuçlar almak mümkün; aşağıdaki gibi.

Malzemeler,
1/2 kg istiridye mantarı,
1 büyük soğan,
kaşar,
4-5 dal dereotu,
tuz, karabiber, nane, kekik,
zeytinyağ ,sarımsak aromalı,

Yapılışı
Mantarlar yıkanıp istenilen büyüklükte doğranıp (veya kopartılıp) üstüne limon sıkılır. Yemeklik doğranmış soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur, ardından mantarlar ilave edilip orta hararetli ateşte pişirilir. Baharatlar ve dereotu eklenip üstüne kaşar dilimleri kapatılır. 1-2 dakika sonra yani kaşarlar eridiğinde ocak söndürülür.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi

Malzemeler
Keki için ,tepsi ölçüleri: 32 x 26 cm.,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1/3 çay bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı un,
1.5 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,

Muhallebisi için
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,

Tabanı için,
400 gr. kuru incir,
1 çay bardağı ceviz,
Karamelli şerbet için,
1.5 çay bardağı şeker,
1.5 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu,

Hazırlanışı
Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi pişirin.
Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın. Cevizi kırın.Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayın.Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Çok yakmayın. Eriyince tamamdır.
Üzerine 1.5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.
Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.
Altını kapatın. Şerbetin içine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.
Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.Kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin.
Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Kenarlara aksa da önemli değil. Kek şerbeti tamamen çekiyor.
Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin. Dilimleyip servis edin.

Oktay Usta'dan Çikolata Parçalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:,
1 paket kurabiye karışımı,
150 gr. margarin,
1 yumurta,
damla çikolata,

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 1 paket kurabiye karışımını alın.Üzerine 150 gr.margarin,1 adet yumurta kırın ve karıştırın Daha sonra hamuur merdane ile açın.Kurabye kalıpları kullanarak şekiller verin.

Fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.Kurabiyelerin üzerlerine damla çikolata ilave edin.Önceden ıstılmış olan 175 derecelik fırında pişirin.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Oktay Usta Dalyan Köfte Tarifi

Malzemeleri,
2 bütün tavuk göğsü,
1 yumurta,
kurutulmuş ekmek,
tuz,karabiber,
iç harcı için:
1 kase bezelye,
havuç,
taze fasulye,
kırmızı biber,

Yapılışı
Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geşirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın.
Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda
kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi suya
batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış
havucu yerleştirin. Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş
kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin.üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun.
Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi
ters çevirin. 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek
sıcak servis yapın. Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Ay Çöreğini Bir De Limonlu Deneyin

Malzemeleri,
1 yumurta,
1 çay b. tozşeker,
yarım p. kabartma tozu,
yarım çay b. süt,
1 çorba k. sirke,
100 gr margarin,
50 gr tereyağı,
alabildiği kadar un,
Muhallebisi için:,
1 su b. süt,
2 çorba k. nişasta,
2 çorba k. tozşeker,
1limon
Üzeri için:
pudra şekeri,

Yapılışı,
Karıştırma kabına 100 gr.margarini ve 50 gr.tereyağını alın ve karıştırın üzerine
1 adet yumurta kırın ve üzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın.
Sırasıyla 1 çay bardağı toz şekeri,yarım çay bardağı sütü,yarım paket kabartma tozunu
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve üzerine aAbildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek
kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru biraz dinlendirin.
Kreması için tencereye 1 su bardağı sütü alın üzerine, 2 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı
toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edinIlındıktan sonra içine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin. Hamuru 3 parçay ayırın ve açın.Her parçayı 6 üçgen parça olacak şekilde kesin.içine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtlımış fırında pişirin. Pişen kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Düğün Kızartması Tarifi

Malzemeler,
1-1/ 2 kg koyun eti , kol, kürek tarafı,
2 orta boy soğan,
1 büyük domates,
ya da 1 yemek kaşığı domates ezmesi,
1 yemek kaşığı yemeklik margarin,
Tuz-karabiber,,
yenibahar- tarçın,

Tarif
Eti, birer kişilik parçalara böldürün
Yıkadıktan sonra bir tencereyle ateşe koyun
İçine ince doğranmış soğanı, yağı, tuz ve baharatı katın
Ara sıra karıştırarak kendi bıraktığı suyu çekene dek pişirin
Et kavrulmaya dönerken içine suyla ezilmiş salça ya da küçük parçalara doğranmış domates katın
Beş dakika sonra da içine yetecek kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin
İki kepçe suyu kalınca ateşten indirin
Yanında patates kızartmasıyla servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kıymalı Bezelye Tarifi

Malzemeler,
Taze bezelye 1 kg,
Soğan 2 orta boy 120 gram,
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram,
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram,
Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram,
Su 3 su bardağı 600 gram,
Şeker 1/3 tatlı kaşığı 2 gram,

Tarif
Bezelyelerin kabuğunu ayıkla, yıka,
soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir Salça, tuz ve suyu ekle, karıştır,
kaynamaya başlayınca bezelye ve şekeri kat, yumuşayıncaya değin, 1 saat kadar pişir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Evde Pizza Tarif

Hamuru için; 
1 bardak ılık su,
1 kaşık şeker,
1 yemek kaşığı toz mayayı güzelce karıştırın.
Yoğurma kabınıza 3 su bardağı un döküp ortasına tuz, 1
 kaşık sıvı yağ ve hazırlamış olduğunuz karışı döküp yoğurun.
Yarım saat dinlendirin. Daha kıvamından bir hamur hazırlamak için pizza hamuru sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ev yapımı pizza malzemeleri:  Ortalama 300gr rendelenmiş kaşar, salça, sucuk, sosis, salam, biber, zeytin, domates ve  mantar. Sınırlama yok eklemeler yapabilirsiniz. Tamamen damat tadınıza göre. Şimdi yapımına geçelim….
Yapılışı: Hazırlanan hamuru, yağlanmış bir tepsiye yayın, ardından 1-2 kaşık kadar salçayı hamurun üzerine yayıyoruz. Kaşarın bir miktarını salçanın üzerine geri serpiyoruz, ardından malzemelerimizi dizip kalan kaşarıda üstüne serpiyoruz. Daha sonra kontrollü bir şekilde ister ocağın üstünde, ister 200 derece bir fırında altı kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Elmalı Profiterol

Elmayı çok sevdiğim gibi, profiterola da bayılıyorum.Bu muhteşem ikilinin muhteşem buluşması beni benden alıyor.Sizde benim gibi bu ikiliyi seviyorsanız. Buyrun sizler için tarifi:

Gerekli malzemeler,
4 adet orta boy elma,
1 paket petibör bisküvi,
1 çay bardağı hindistan cevizi,
1 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 paket kakolu puding,
2.5 su bardağı süt,

Yapılışı
Elmaların kabuğunu ince bir şekilde soyunuz ve rendeleyiniz.Bisküvileri robattan geçiriniz.Pudra şekeri ve elmaları yogurunuz.
Bisküvileride ekleyip iyice yogurunuz.Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar alıp yuvarlayınız, hindistan cevizine bulayınız.
20 dakika kadar buzdolabında bekletiniz
Kakolu puding sütle pişir ve sogut.Elmalı topların üzerine dök.Antep fıstığı ile süsle.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X