Social Icons

Pages

Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanla yapılan her şey güzel olduğu için bu da öyle tabi ki.

Malzemeler,
4 yufka,
zeytinyağı,
galeta unu ,
su,
500 gr. kıyma,
4 kemer patlıcan,
4 sivri biber,
1 soğan,
2-3 diş sarımsak ,
zeytinyağı,
tuz, karabiber vs.,

Yapılışı
Önce patlıcanlar küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. O beklerken yağda sırasıyla doğranmış soğan, sarımsak, kıyma, biber kavrulur. Patlıcanlar da eklenip kapağı kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir.
Yufka 6 dilime bölünüp fırça ile zeytinyağı sürülür ve kenarına harç koyulup kalın sigara böreği şeklinde sarılır.
Bir tabağa su, diğerine galeta unu koyulup börekler önce suya batırılıp ardından galeta ununa bulanır. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D ayarda 27 dakika (pembeleşinceye kadar) pişirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+