Fırında Bütün Tavuk

24Kitchen en çok seyrettiğim kanal olunca büyük ebatlarda et pişirme isteği normal oluyor galiba. Jamie hindi yapmıştı, ben de aynı gün tavuk yaptım. İlham ekrandan, tarif içimden geldiği gibi.
Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere çok güzel pişti (çevirirken kanat düştü). Fırında pişen tavuğun lezzeti ve kokusu, dışarıda satılan grilde pişenlere benziyor ve yapımı hiç yormayan bir davet yemeği.

Malzemeler,
tavuk,
1 limon suyu,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı bal,
tuz,

Yapılışı
Hazırlanan sos tavuğun her tarafına sürülür, kalanı içine akıtılır. Küçük bir tepsiye alınıp önce yağlı kağıt sonra da alüminyum folyo ile üstü sıkıca kapatılır. (Yağlı kağıda gerek olup olmadığından tam olarak emin değilim aslında. Bir ara alüminyum kapların Alzheimer'a sebep olduğu söylenmişti, bende böyle bir alışkanlık kaldı). Mini fırının tepsisini kullandım, ısı iletkenliği cam, seramik vb. diğer fırın kaplarından çok daha iyi çünkü.
Fırının 2. seviyesinde alt-üst ayarda 210 derecede 70 dakika pişirilir. Sonra üstü açık olarak her iki tarafı kızartılır. Bu aşama için 15 dakika yeter. Nar gibi kızarıyor ve servis yaparken tepsiye akan sosundan üstüne biraz gezdirince iyice parlıyor.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X