Rulo Patlıcan Tarifi

Tarifi forumdan Betül vermişti. 4-5 porsiyon çıkıyor.

Malzemeler,
5 kemer patlıcan (uzun olsun),
sıvı yağ (kızartmak için),
yarım su bardağı kaşar rendesi,
Sos Malzemeleri,
2-3 domates,
2 sivri biber,
1 soğan,
2 diş sarımsak,
zeytinyağ,
1 çay bardağı su ,
tuz, toz şeker, baharatlar,

Yapılışı
Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına bölünür (3'e böldüm). Sıvı yağda kızartılır. Teflonda olabildiğince az sıvı yağda kızarttım, hatta kapağını kapatıp çok az su ekledim. Vakit varsa, üstüne yağ sürülüp fırına verilerek de pişirilebilir bence, daha sağlıklı olur. Ve de yağ çekmesin diye azıcık pişirince bazı yerleri biraz sert kalabiliyor, en iyisi fırında pişirmek ya da "adam gibi" kızartmak.
Sos için önce ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, sonra biber, domatesler eklenip pişirilir. En son su ilave edilir, kaynayınca baharatlar da eklenip kapatılır. Kekik, biberiye, nane, kimyon, pul biber, karabiber kullandım. Kızaran patlıcan dilimlerinin üstüne çok az kaşar serpilip rulo yapılır, küçük kare borcama alınır. Üstüne sos gezdirilip 180 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X