Vişneli Pasta Tarifi

Kaç yıldır pandispanyalı pasta yapmamıştım. Bu başlangıç olsun, devam edelim inşallah :)

Malzemeler
3 yumurta,
150 gr. şeker,
150 gr. un,
7 gr. kabartma tozu,
çok az tuz,
0,5 lt süt,
1 çay bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
2 yumurta sarısı,
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker,
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker,
200 ml. krema,

Yapılışı
Önce yumurta akları şeker, tuz ilavesiyle köpürtülür, sonra sarıları da ilave edilip çırpılır. Diğer malzemeler kaşıkla yedirilir. 175 dereceli fırında 2. seviyede turbo ayarda pişirilir. Soğuduktan sonra ikiye kesilir.
Krema dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Piştikten sonra çırpılarak bir miktar soğuması sağlanır, ardından soğuk krema eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Bu arada oda sıcaklığına inmiş oluyor. Pastanın arasına, kenarlarına ve üstüne sürülür. Bir miktarıyla da süsleme yapılır.
Vişne taneleri de arasında ve üstünde kullanılır, damla çikolata veya hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta dinlenmeye alınır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X