Kaya Kurabiye Tarifi

Zengin içerik, zengin lezzet ve klasik bir tarif.

Malzemeler,
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında),
3 yumurta,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
1/2 su bardağı toz şeker,
aldığı kadar un (4,5 su bardağı aldı),
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı vanilya ,
1 çay fincanı kuru üzüm,  incir,  kayısı karışımı,
1 çay fincanı iri dövülmüş ceviz,
üzerine serpmek için pudra şekeri (kullanılmayacaksa içine koyulan şeker miktarı arttırılabilir, 1 su bardağı mesela),

Yapılışı
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezelemeden tepsiye dizilir. 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Not: Tarifi buradan aldım. Kuruyemişleri göz kararı koydum, 1 su bardağından daha fazla olduğunu zannediyorum o yüzden çay fincanı yazdım.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X