Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Hafif, leziz, yapımı basit.

Malzemeler,
5-6 enginar,
garnitür ,350 gr.lık kavanoz,
1 küçük soğan,
1/2 çay bardağı zeytinyağ ,ölçmedim aslında,
1/2 demet dereotu,
1/2 tatlı kaşığı un,
1 limon, tuz, şeker, su,

Yapılışı
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda bekletilir. (Dondurucudaydı, hattâ şoklamadan doğrudan atmıştım; hiç sorun olmadı).
Zeytinyağda soğan çok az kavrulur, pembeleşmeden garnitür ilave edilir. Su, yarım limon suyu, tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kaynamaya başlayınca enginar çanaklarının içine doldurulur, artanı da suyuyla beraber çelik sahana eklenir. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Suyunu göz kararı koydum, önce 1 kaseden az koymuştum ama pişerken yanmaması için ilave etmek gerekiyor.
Son alarak üstüne dereotu serpilir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X