Tramisu Tarif

Malzemeler,
1 paket kedi dili ,24 adet,,
2 paket labne ,200 er gr lık paketlerde,
500 ml. süt,
3 adet yumurta,
2 çay bardağı toz şeker,
3 çorba kaşığı tepeleme un,
1 paket vanilya,
2 kaşık granül neskafe,
Süslemek için kakao,

Tarif
Bir kasede, toz şeker, yumurta ve unu çırpın.
Sütü ilave edip ve kısık ateşte devamlı karıştırarak, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye kadar pişirin.
Pişen kremanın altını, kapatıp 1 saat kadar, soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk bağlamaması için,e kremayı arada bir karıştırın. Krema soğuduktan sonra, labne ve vanilyayı ilave edip, çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın. Derin bir kasede, 2 çorba kaşığı kahve, 1 bardak ılık su ve biraz toz şeker ile iyice karıştırın.
Kedi dillerini, bu kahveli suya batırıp, kalıbın içine yan yana dizin. İlk sıra kedi dillerini dizdikten sonra, kremanın yarısını üzerine yayın. Sonra, ikinci sıra kedi dillerini yine kahveye batırarak, dizin ve kalan kremayı, üzerine yayın. Üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Servis yapmadan önce, üzerine bol miktarda kokao serpin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X