Tebriz Köftesi Tarifi

Malzemeler
½ kg yağsız kıyma ,but,
100gr sarı mercimek,
1 adet orta boy patates,
1-2 adet soğan,
½ su bardağı pirinç,
3-4 kuru kara erik,
3-4 kuru kaysı,
2-3 adet ceviz içi,
karabiber, tuz,
sarı kök veya safran,
pul biber,
2 adet kaynamış yumurta,
1 adet çiğ yumurta,

Tarif
Mercimeği kaynat( yarı yarıya sulu kalsın)
Yıkanmış patatesi kabukla kaynat (mercimeğin içinde) ve suyunu süz ve sakla
Mercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştür Pirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynat, fakat dirice kalsın Soğan rendele ve kıymaya karıştır Kıyma, soğan, pirinç,patates, mercimek , tuz ve baharatları ve de çiğ yumurtayı iyice yoğur köfte yap ve köfteyi ikiye böl Tencerenin dibine yağ ve doğranmış soğanı koy kavur azcık safran veya sarı kök ekle Soğan pembeleşince yağdan ayır bir kaba koy Yağa doğranmış domates ve sadece biber salçası koy Salçayı pişir ve ayırdığımız mercimek suyunu ekle Kaynayınca iki bardak su ekle ve yine kaynat Kaynarken köfteleri oy içine sıcak suda bekletilmiş erik , kaysı, kaynamış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştir Sonra köfteyi top haline getirince ara sıra avucunu tuzlayarak pekleştir
Köfteyi kaynayan suya koy ( kaynama hızlı olmasın) ara sıra çevir köfte sertleşince piştiği anlaşılır. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X