Pratik Kumpir Tarifi

Közlenmiş patatesle yarışmasa da evde basitçe yapılabilecek bir alternatif. Kıvamlı, çeşnili ve fırınlanmış bir patates püresi aslında.

Malzemeler,
1 kg. patates,
1 çay bardağı süt,
200 gr. kaşar rendesi,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı haşlanmış bezelye,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
kornişon turşu, tuz,

Yapılışı
Patateslerin kabukları soyulup buharlı pişiricide pişirilir. İyice yumuşayınca tuz, tereyağ kaşar ve süt eklenip püre yapma aparatıyla ezilir. Diğer malzemeler de ilave edilip yağlanmış küçük kare borcama alınır ve 200 derecede 5-10 dakika fırınlanır. Üstü ketçap ve mayonezle istenildiği gibi süslenir, benim de zevkle yiyebilmem için bir kısmı mayonezsiz bırakılır. Yukarıdaki ölçü 3 kişiliktir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X