Social Icons

Pages

Fırında Karnabahar Kızartması

 Malzemeler,
1 orta boy karnabahar,
3 yumurta,
2 yemek kaşığı galeta unu,silme,
2/3 çay bardağı zeytinyağı,
tuz, karabiber,
sarımsaklı yoğurt,
tereyağ + zeytinyağı karışımı,
toz kırmızı biber,
pul biber,

Yapılışı
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp buharda pişirilir (veya haşlanır). Fırında da belli bir süre pişeceği için çok yumuşayıncaya kadar pişirmedim.
Yumurta, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan harca bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 190 - 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Servis için üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir ve pul biber serpilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+