Oktay Usta 1 Dakikada Buz Gibi Şeftalili Tatli

Malzemeleri,
3 şeftali,
1 su b.toz şeker,
1 su b.su,
süslemek için,
dondurma,
kıyılmış badem,

Yapılışı,
Şeftalileri ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine alarak üzerlerine toz şekeri serpişterin.
Tepsinin içine suyu döküp ağzını aliminyum folyo ile kapatarak suyunu çekene kadar
pişirip soğutun. Servis tabağına dizin.Üzerlerine birer top dondurma koyun. Badem
veya yeşil fıstıkla süsleyin. Şeftalilerin buz gibi soğuk olmasına dikkat edin. aksi takdirde
dondurmalar eriyebilir. Son derece hafif ve kolay bir yaz tatlısı...
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Peynir Ve Kirmizi Biber Bir Arada

Malzemeleri,
7 kırmızı biber,
4 dal taze soğan,
1 su ceviz,
1 su b.beyaz peynir,
1 tutam maydonoz,
karabiber,kırmızı biber,
zeytinyağı,

Hazırlanışı,
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin.
Bu arada içini hazırlayın. Taze soğanları ince ince doğrayın.Üzerine doğranmış maydanozları
beyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayın.Bir parça biberin
ucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın. Sıcak suya batırılıp yumuşatılmış taze
soğan sapları ile bağlayın.Çok şık gözüken sarmalar tek lokmalık.. Yemesi hem kolay
hem de lezzetli..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Profterol Tarifi

MALZEMELER:,
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
yarım paket margarin,
3 adet yumurta,

KREMASI İÇİN:,
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
1,5 çay bardağı şeker,
1 adet yumurta,
1 paket vanilin,

ÜST SOSU İÇİN:
1 paket hazır çikolata sosu veya 100 gr benmari usulü eritilmiş çikolata


HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tencere 1 su bardağı suyu ve margarini ocağımıza koyarak kaynatalım. kaynayan suya 1 su bardağı unu ekleyerek iyice tahta kaşık ile karıştıralım 2- 3dk .daha sonra ocağı kapayarak 15 dk hamurumuzun ılımasını bekleyelim. ılımış hamura 3adet yumurta tek tek kırarak yedirelim yapışkan hale gelinceye kadar yumurtayı tam yediğinde hamur güzel kabarır 5 dk dinlendirdikten sonra Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile hamurumuzdan cevız büyüklüğünden biraz ufak olarak parçalar halinde tepsi içinde 2 cm boşluk bırakarak dökelim.
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim. hamurlar pişdikden sonra kremayıda vanilin hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar cırpma teli ile  karısdırarak pişirelimocagın altını kapayınca  vanilinimizi ilave edip soğutalım pişen profiterolümüzü ortadan kesip soğuyan kremamızı varsa sıkma krema torbası ile içlerini krema ile doldurup tepsiye dizelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin... afiyet olsun...

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Kadınların altın günleri,toplanmaları,sohbetleri,beş çayları bitmez.Misafiri ve ağırlamayı çok severler. Bazen temizlik ve pasta börek hazırlamak ikisi bir arada zor cıkarlar işin içinden pastaları önce yapıp temizligi sonraya bırakabilirler.Tam da bu durumlar için imdatlarına yetişecek bir tarif: Bayatlamayan Poğaça


Gerekli malzemeler
1 su bardagı sıvı yağ,
1 su bardagı sıcak süt,
1 su bardağımaden suyu,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket yaş maya,
üzeri için 1 yumurta sarısı,
alabildigince un,

Yapılışı
Yogurma kabına mayayı ve sıcak sutu al ve iyice karıştırın.Daha sonra şekeri ekle ve köpürene kadar karıştırmaya devam edin.Maden suyunu, sıvı yağını ve tuzunu ekleyin
kulak memesı kıvamına gelene kadar un ekleyin yumuşak bir hamur olması için.Daha sonra hamurun mayalanması için nemli bir bez koyun ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakın.1 saat sonra mayalanmıs olan hamurumuzu ceviz büyüklügünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayınız.Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Fırın tepsisindede 10 dakika
kadar da bekletiniz ve ardından yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Şimdiden afiyet olsun

Lebeniye Çorbası

Malzemeler,
1 Su Bardağı Yoğurt,
1/2 Su Bardağı Süzme Yoğurt,
1/2 Su Bardağı Pirinç,
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut,
300 Gr. Haşlanmış Et,
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
Nane,
Tuz,

Yapılışı
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ve nohutu yaklaşık 1,5 Lt. suda haşlayın. Et ve nohutun pişmesine yakın pirinç ekleyin.
Kaynayan et suyundan 1/2 bardak alın ve robotta yoğurtlar ile birlikte çırpın. (Bu işlemi yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz.)
Yoğurtlu karışımı, kaynamakta olan çorbaya azar azar yedirerek ekleyin ve kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin.
Altını kapatınca, ayrı bir yerde kızdırdığınız sıvıyağ ve naneyi üzerine gezdirin.

Muzlu Tost Tarifi

Malzemeler

    4 Muz
    2 çorba kaşığı bal
    1 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 dilim tost ekmeği (tereyağ sürülmüş ve sıcak)

Tarif

    Izgaranızı ısıtın.
    Küçük bir kasede muz,limon suyu ve balı pürtüksüz bir hal alana kadar iyice ezin.
    Karışımı tost dilimlerinin üzerine sürüp, ızgarada ballı karışım cızırdayıncaya kadar pişirin.
    Izgaradan çıkarıp üzerine cevizleri serperek servis yapın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler,
1 Su Bardağı Süt,
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ,
1 Yumurta ,Akı içine, sarısı üstüne,
1 Yemek Kaşığı instant Maya,
2 Çay Kaşığı Tuz,
3 Çay Kaşığı Şeker,
3,5 Su Bardağı Un,

Yapılışı
Hamuru yoğurup, 8 parçaya ayırın, her birini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına margarin yada tereyağ sürün, en üste yağ sürmeyin.
Üst üste dizilen hamurları fazla ezmeden, açabildiğiniz kadar açın.
8 parçaya bölüp, sigara böreği sarar gibi sarın.
Tepside dizip, 45 dk. mayalanmaya bırakın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin..Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Patlıcan Sarma Tarifi

Malzemeler
iç:
yarım kilo kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 adet domates,
karabiber,
tuz, nane,
4-5 adet patlıcankürdanyeşilbiber,

Tarif
kıymaya 1 kuru soğan ve domates ince ince doğranır içine baharatlar eklenir karabiber, nane,tuz, kırmızı biber eklenir ve yoğrulur baş parmak büyüklüğünde yuvarlanır hafif ateşte çoz az pişirilir
bi yapdan patlıcanlar uzun uzun kesilerek kızartılır hafif kızarmış köfteler patlıcanlara sarılarak kürdünlü tuturulur tepsiye dizilir
sosu için
bi tencerede domates salça kavrularak bi bardak su ilave edilir 3 dk bi taşım pirdikten sonra tepsiye dizili patlıcanlara dökülür tepsiyi süslemek için yeşil biberler iki bölünerek patlıcan aralarına konur
fırında yarım saat pişirilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kadyıflı Pasta Tarifi

Malzemeler,
Kadayıf, çok değil yarım kilonun yarısı diyelim,
Yarım kilo süt,
Yarım su bardağı un,
Yarım paket margarin,
Bir vanilin,
Bir su bağdağı toz şeker,
Biraz ceviz içi,
Bir paket sade krem şanti,
Bir su bardağı süt,
Tarçın,

Tarif
Dışardan kızarmamış kadayıflar satılır ya ondan biraz alınız alınız..Bir tavada içine biraz tarçın ekleyerek kızartınız..Sonra bir kaba alıp elinizle çok ufaltmadan parçalayın. Bir borcamın tabanına bu parçaladığını kadayıf tanelerini serpin hatta biraz çokça serpin..Bi tutamda tarçın gezdirin üstüne..
Tencereye yarım paket margarini ve bir su bağdağı unu alın asla kavurmadan şöyle bir çevirin ve içine yarım kilo süt ve bir su bardağı şekeri ilave edip pişirmeye başlayın.. Dediğim gibi un kavrulmayacak sadece şöyle bir çevrilecek yağda.. Koyulaşmaya başlayan kremayı indirmeden bir paket de vanilin ilave edip ocaktan alın,bir paket vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta bir su bardağı soğuk süt ile sade krem şantiyi çırpıp dolapta beklemeye alın.. Pişirdiğimiz krema soğuyunca kaşık yardımı ile krem şanti ve kremayı bi güzel karıştırın ve kadayıfları serptiğimiz borcama yayınız.. Sonra kremanın üstüne yine kadayıfı bir tabaka şeklinde serpiniz.. Bir tutam tarçını ve dövülmüş ceviz içinide serptiniz mi doğruca buzdolabına soğumaya bırakın..Soğuduktan sonra servis ediniz.
Not: Şayet kafayıfı hamur halinde almak işlem yapmak istemiyorsanız marketten hazır olanını alın aynı işlemi yapın değişen bişey yok:) Ama hamur halinde alıpkavurup kavonazlarda saklarsanız buzdolabındapasta yapacağınızda büyük kolaylık sağlıyor..Ben öyle yaptım..esim de ekleyeceğim en yakın zamanda herkese afiyet olsun... Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Yeşil Soğanlı Et Tarifi

Malzemeler,
Soğan 2 orta boy 150 gram,
Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg,
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram,
Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram,
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram,
Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram,
Nane 1/3 demet 50 gram,

Tarif
Sebzeleri yıka
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy
Salçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, karıştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişir Tuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişir Naneyi ve yeşil soğanı ayıkla
Naneyi ince ince kıy Yeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patatesli Mısırlı Omlet

Malzemeler,
(3 kişilik)
4 adet yumurta,
10 adet siyah zeytin,
istenilen miktarda haşlanmış mısır,
yarım su bardağı süt,
3 adet orta boy patates,
2 adet kırmızı biber,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz, karabiber,

Hazırlanışı:
Patatesler yıkanır ve bir kapta hafifçe haşlanır. Haşlanıp hafif soğuduktan sonra kabukları soyulur. Zeytinler ortadan bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Kırmızı biberler jülyen olarak doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Jülyen doğranmış biberler tavaya konulup, sotelenir. Üzerine iri iri doğranmış patatesler eklenir ve birlikte çevrilip, patatesler sotelenir. Tavaya zeytin ve mısırlar da konulur ve hepsi birlikte zedelenmeden çevrilerek sotelenir. (Bu karışıma istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz) Fırına girebilecek bir kabın içine bu harç yayılarak konulur. Üzerine tamanımı örtecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri dökülür. Ayrı bir kapta yumurtalar kırılır iyice çırpılır içine süt ilave edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek hepsi iyice karıştırılır. Bu karışım patatesli harcın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırın 200C'ye ayarlanır ve patatesli karışım fırına konulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir.(20-25 dak) Üzeri kızarınca fırından alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Elmalı Turta Tarifleri

Tart Hamuru,
125 gr. tereyağ ,oda sıcaklığında,
4 yemek kaşığı toz şeker,
2 yumurta,
9 yemek kaşığı tepeleme un ,2 su bardağından biraz fazla,
1/2 paket kabartma tozu,

Elmalı Harç,
4 elma ,tercihen yeşil,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,

Yapılışı
Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu karışımı eklenir. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir, un miktarını tarifteki gibi yazdım ama kontrollü koymakta fayda var. Dörtte biri ayrılıp kalanı kalıba yayılır.
Elmalar rendelenip diğer harç malzemeleriyle karıştırılıp hamurun üstüne yayılır. Kalan hamur unlanmış tezgahta oval şekilde açılıp bıçakla uzunlamasına aralıklı çizikler atılır. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi (baktım anlatamıyorum, ArchiCAD'te hazırladım). Sonra bu hamuru tartın üstüne getirip elipsin kısa kenarından tutup çekince çizikler aralanıyor ve şerit şerit hamur hazırlamaktan daha kolayca halletmiş oluyoruz. Yapmak anlatmaktan daha kolaydı aslında :) Hattâ 9 aks yapmamışımdır muhtemelen, şemadakinden daha az yapmışımdır...
175 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. 26 cm.lik bir kalıp için uygundur. Üstüne pudra şekeri de yakışır da fazla şeker yememek için dökmedim.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Çilekli Tart Tarifi

Malzemeler ,
•3 su b.un,
•125 gr.tereyağı,
•2 yumurta,
•1 su b.pudra şekeri,
•1 çay k.kabartma tozu,

Kreması için,
•2.5 su b.süt,
•2 çorba k.un,
•1 çorba k.nişasta,
•1 tatlı k.vanilya,
•1 poşet toz şanti,
•1 su b.süt,

Üzeri için,
•çilek,

Hazırlanışı :
Tartın hamuru için karıştırma kabına un, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak karıştırın. Ortasını açarak içine tereyağı ve yumurtayı alarak ortadan itibaren karıştırın.Eğer kıvamı koyu olursa soğuk su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Kreması için tencereye süt, un, nişatsa ve vanilyayı alarak çırparak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca çırpılmış krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
Pişip ilk sıcaklığı çıkan tartın üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ve toz yeşil fıstık ile süsleyerek soğutup servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler,
9 yemek kaşığı şeker,
9 yemek kaşığı irmik,
1 litre süt,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
¼ margarin,

Yapılışı:
Süt ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynatınca irmik ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tekrar kaynayınca ateşten alın. Margarin, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Su ile ıslatılmış küçük kaselere boşaltın. Buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirip üzerine meysime göre meyve veya reçelle süsleyebilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kifle Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su ,her ikisi de ılık olacak,
1çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
2 yumurta ,sarıları üzeri için kullanılacak,
1 paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı tuz ,silme,
4 yemek kaşığı sirke,
1 paket margarin ya da tereyağı ,250 g,
Aldığı kadar un,

İçi İçin:
Peynir veya kavrulmuş kıyma,

Üzeri İçin:
İsteğe göre çörekotu, susam, haşhaş tohumu,

Hazırlanışı:
Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır. Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçaşanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez) Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir. Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Püf Noktası: Fırın tepsisinde 30 dakika bekletilmelidir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifleri

Malzemeler,
1 yumurta,
150 gr tereyağı,
1 su bardağı un,
1 çay bardağ mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tarçın,

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi kulak memesi kuvamında bir hamure elde edene kadar yoğuruyoruz
Daha sonra tezgaha nişasta serperek 2 cm. kalınlığında açarak dilediğimiz kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz .
Yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra dilediğimiz renk şeker hamuru kullanarak kurabiyelerimizi süslüyoruz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Muhallebili Çikolatali Kurabiye

Malzemeler
Önce kurabiyenin içini yaparak başlayabiliriz bu nefis kurabiyelerin yapımına.
İÇİ İÇİN : 
3su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta veya un
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Sütü ve unu tencereye koyup karıştırarak pişirin ,kaynayınca şekerini ekleyip bir taşım kaynatın ve muhallebinin yarısını bir kaseye alın kalanına kakao katın ve karıştırın nonuda bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
HAMURU İÇİN : 
1 paket oda ısısında margarin
3 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı pudra şekeri
un
Hazırlanışı

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi koyarak 5 dakika yoğrun ve kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin (hamur ele yapışmayacak) . Buzdolabında üzerini kapatarak bekletebilirsiniz.
Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıpyuvarlayın içerisini oyup birer çaykaşığı muhallebilerden koyup kapatın ve 180 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirin soğuyunca üzerini benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırın. Bu biraz yumuşak bir kurabiye oluyor daha sert ve ağızda dağılan bir kurabiye için ELMALI PASTAtarifindeki hamuru kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Elma Püreli Yas Pasta Tarifi

Hazırlanışı
Bilin bakalim bu cici pastayi kim yapmis:)) tabiki yiyenim Havva
Malzemeler:
keki
5 yumurta
175g seker
200g ince cekilmis findik
3 kasik un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
arasina sürmek icin kücük bir kavanoz elma püresi. Isteyenler yine elma püresini kendi hazirliyabilir 2-3 elmayi rendeleyip sekerlen pisirirsek ayni elmali kurabiyenin ici gibi püremiz hazir olmus olur.
Önce yumurtalarlan sekeri cirpiyoruz yaklasik 5 dk. Bu islem cok önemli ne kadar cok cirparsak kekimiz okadar güzel kabarir. Sonra geri kalan malzemelerimizin hepsini ekleyip tekrar cirpiyoruz. Yagli kagit serilmis 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltiyoruz hamurumuzu. Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisiriyoruz kekimizi. Kekimiz soguduktan sonra bir ip yardimiylan üce bölüyoruz kekimizi.

Kremasi
4 kutu (800 ml) sivikrema (Schlagsahne)
1 kutu creme fraiche (bunun tam olarak türkcesini bilmiyorum kaymakmi desem ne desem bilmiyorum gercekten. Bunu bulamayanlar eklemeyebilirde bunun yerine 1 kutu daha sivikreme eklersenizde olur. Creme fraichenin türkcesini bilen arkadaslar bizimlen paylassin lütfen).
6 paket vanilya
4 paket krema sertlestirici (sahnefest)
Dösenmesi:
1. kek
2. elma püresinin yarisini kekimizin üstüne sürelim
3. kremadan pürenin üstüne sürülür.
4. kek
5. geri kalan püre kekin üstüne sürülür.
6. yine kremadan sürüyoruz ara katimizada
7. kek
8. geri kalan kremayi üstüne ve kenarlarina sürüyoruz pastamizin, kenarlarini düzlüyoruz.
süslemesi icin
1 kutu sivirema
1 paket vanilya
1 paket krema sertlestirici
resimde gördügünüz mango aromali icecek tozumuzun ücte birini (hepsini eklerseniz güzel olmaz kremaya cok gelir) Bütün malzemeyi koyulasana kadar cirpip,SIKma torbasiyla pastamizin knarlarina SIKIyoruz
Ortasini istediginiz herhangi bir cikolatayla süsleyebilirsiniz. Ben yine bademli cikolatayi tercih ettim :) ne yapim cok yakistiriyorum pastaya bu cikolatayi
Kenarlarinida eritilmis cikolatayla süsleyip pastayi bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Nutellali Spiral Kurabiye Tarifi

Malzemeleri,
1,5 su bardağı un,
Yarım su bardağı pudra şekeri veya toz şeker,
Yarım su bardağı toz halinde fındık,
100 gram tereyağı veya margarin,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı soğuk süt,
Nutella

Yapılışı,
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,yumurta,şeker ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın.Unu ve fındık tozunuda ilave edip özlü bir hamur yoğurun.un az gelirse ilave edebilirsiniz.Hamuru yağlı kağıdın üzerinde merdaneyle 25 x 35 cm ebadında açın.Üzerine nutellayı her tarafına gelecek şekilde bolca sürün.(resimdeki gibi)Yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın.Kağıtla birlikte buzdolabında 30 dakika bekletin.Sürenin sonunda ruloyu dolaptan alıp1 ercm aralıklarla dilimleyin,Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırına verin.Hafif pempeleşince fırından alıp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun Kaynak

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Klasik ve şık, bunu seviyorum. Yapmak da eğlenceli :) Başka hamur tarifleriyle de yapılabilir, çok önceden denemiştim meselâ, fotoğrafsız bir tarif olarak duruyor. Bir de henüz yayınlamadığım lokumlu kurabiyenin hamuruyla da güzel oluyor ;)

Malzemeler
250 gr. tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta sarısı
0,5 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un (veya aldığı kadar)
0,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
2 yumurta akı
1,5-2 su bardağı fındık kırığı

Yapılışı
Bütün malzemeler yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Tarifteki un miktarı değişebilir.

Cevizden az büyük bezeledim, 28 adet oldu. 180 derece, 3. seviye, 3D (turbo fanlı) pişirme, 21 dakika sürdü. Süreyi bizdeki fırına göre yazıyorum tabi ama muhakkak sonlara doğru gidip gelip kontrol etmek lazım. Piştikten sonra 2 dakika fazla pişmesi bile faciayla neticelenmesine yol açabilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler,
1 lt. süt,
7 yemek kaşığı irmik,
9 yemek kaşığı toz şeker,
küçük bir parça damla sakızı,
50 gr. tereyağ,

Yapılışı
Tereyağ dışındaki malzemeler muhallebi kıvamını alıp, içinde damla sakızı eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirilir. İçine tereyağ ilave edilir, karıştırarak eritilir ve dikdörtgen borcam tepsiye dökülüp buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

İrmik Tatlısı Tarifi

irmik tatlısı çok hafif ve çok lezzetli olan bir tatlı.

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
 4 cup süt ( 1cup 240 ml olduğuna göre yaklaşık 1kg süt)
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
•  Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek (artmış keklerinizi de kullanabilirsiniz.)

Yapılışı
Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

Not:
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Ben en sade şekliyle yaptım. Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Tarifi portakalağacı'ndan alıp forumdaki yorumlarla biraz kendime uyarladım. Adını da değiştirdim bu arada. Orijinal ismi Muhallebili Kadayıf'tı ama burada baskın olan unsurun kadayıf değil muhallebi olduğunu düşündük eşimle.
Fotoğraftan anlaşıldığı üzere kremanın kıvamı biraz gevşek oldu. Unu ölçerken kaşığa dolu doluya yakın koyarsak daha iyi olur bence ama "bu yumuşak haliyle kalsın" diye ısrar edenler de çıkabiliyor eşim gibi :) Yumuşak ise servisi zor oluyor tabi.
Muhallebideki şeker miktarı telaffuz ederken çok az geliyor kulağa. Ama ölçüde kullandığım fincan çay bardağından biraz daha hacimliydi. Şekeri ölçüp su bardağına koyunca 1 parmak eksik kalıyor.

Malzemeler,
300 gr. kadayıf,
6 yemek kaşığı toz şeker,
80 gr. tereyağ ,1/3 paket,
1,5 su bardağı ceviz,

Muhallebi Malzemeleri,
1 lt. süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yumurta,
2 kahve fincanı toz şeker,
biraz damla sakızı,
1 paket vanilya,
200 ml. krema,

Yapılışı
Kadayıf buzlukta en az 1-2 saat bekletilir. (Buzluğa girmezse olmuyor, denedim maalesef :( kavururken hamur oluyorlar) Çıkarılıp yaklaşık 2 cm.'lik parçalara kırılır (kavrulurken daha da ufalanıyorlar). Eritilmiş tereyağa kadayıf ve toz şeker eklenip orta harlı ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi açık sarı olmaya başlayınca iri kırılmış cevizler de eklenip beraber kavurmaya devam edilir.
Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki malzemeler soğukken biraraya getirilip sürekli çırpılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip altı kapatılır. Arada bir karıştırılarak ılınması sağlanır ve içine krema ilave edilip (ben soğuk krema kullandım) mikserle çırpılır.
Tepsiye (büyük boy dikdörtgen borcam) bir kaşık muhallebi yayılır, üstüne kadayıfın yarısı onun üstüne muhallebinin tamamı, en üste kadayıfın geri kalanı dökülür. Muhallebinin kıvam alıp rahat dilimlenebilmesi için tatlı, 7-8 saat önceden yapılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Üstteki kadayıf, çıtırlığını kaybetmemesi için servise yakın bir zamanda serilebilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Ayvalı Turta

Malzemeler,
32 cm.lik kalıp için;
250 gr. tereyağ (soğuk ve küp küp),
1 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
1/2 su bardağı toz şeker,
aldığı kadar un ,2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday,
1 paket kabartma tozu,
1/2 paket vanilya,
3 ayva,
2/3 su bardağı toz şeker,
1 silme tatlı kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı zencefil,
çok az karanfil,
26 cm.lik kalıp için hamuru;
125 gr. tereyağ,
1 yumurta,
1 kaşık yoğurt,
2/5 su bardağı toz şeker,
2,5-3 su bardağı un ,çoğu tam buğday,
1/3 paket kabartma tozu,

Yapılışı
Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle sert bir hamur yoğrulur. Çeyreği poşet içinde buzluğa alınır, kalanı yağlanmış kalıba yayılır. Kalıp buzdolabında bekletilirken meyveler rendelenip şeker ve baharat ilavesiyle çok az pişirilir. Kalıba dökülüp üstüne buzluktaki hamur rendelenir. 160 dereceli fırında pişirilir.
Not: Hava almayan bir kapta işyerine getirdiğim dilimler hemen yumuşadı ama evde tepside duran parçaların 3 gün sonra bile kıvamı iyiydi.

Sosisli Bezelyeli Fırında Makarna

Malzemeler,
1 paket fırın makarna,
4 çorba k. bezelye,
5 sosis,
1 tutam dere otu,
3 çorba kaşığı tulum peyniri,
tuz, karabiber,
Sosu için,
2 çorba k. un,
3,5 su b. süt,
tuz, karabiber,
1 yumurta,
muskat,
sıvıyağ,

Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Fırın makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Beşamel sosu için tencereye sıvıyağı ve unu alıp hafifçe sarartın. üzerine sütünü ekleyin.Muskat,karabiber ve tuz ilave edin.Kıvam alınca altını kapatın. Yumurta sarısını ekleyip pişmeden karıştırın.Bir karıştırma kabına makarnaları alın.Üzerine bezelyeyi,doğranmış sosisleri,tulum peynirini ,doğranmış dereotunu,tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra beşamel sosun üçte birini ayırıp kalanı makarnaya ekleyip tekrar harmanlayın. Fırın kabına makarnayı alın.Üzerine ayırdığınız beşamel sosu döküp düzeltin. Kaşar peyniri rendesini de serpip fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun. Kaynak.Lezzet Derya

Rulo Poğaça


Klasik poğaça hamurumun tam buğday unlu ve rulo versiyonu bu. Teker teker 60 tane yapmaktansa bunu tercih ettim. Tam buğday unu koyduğum için kabartma tozunu biraz arttırdım.

Malzemeler,
250 gr. eritilmiş tereyağı,
4 çay bardağı sıvı yağ,
4 yumurta,
4 çay bardağı yoğurt,
aldığı kadar tam buğday unu,
2,5 paket kabartma tozu,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
500 gr. beyaz peynir,
maydanoz,
2 yumurta akı (sarıları üstüne sürülür),

Yapılışı
Hamur yoğrulup dinlendirilir. Merdaneyle büyükçe bir dikdörtgen şeklinde açılır. Ebatları yuvarlak mutfak masasının sınırlarını zorlayacak kadardı. Harç her tarafına gelecek şekilde yayılıp uzun kenarından başlayıp rulo yapılır. Uzunlamasına iki rulo yapılıp dilim dilim kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülüp 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ruloları 24 dilime böldüm, toplamda 48 adet poğaça oldu.

Keşkül Tarifi

Bu tatlı, eşimin Şifa Hastaneler Grubu'nda göreve başlamasını kutlama tatlısı oldu :)
Keşkülün; bir tatlı ismi olmasının dışında eski zamanlarda dervişlerin kullandığı bir kap olduğunu ekşisözlük'te okudum az önce. Böylece, Sayın Fatih Çıtlak Beyefendi'nin yayın yönetmenliğini yaptığı Keşkül Dergisi'nin adı zihinimde anlam kazanmış oldu.
Tarifi ve aşağıdaki bilgileri Ebru Akın'dan aldım, Cemal Türkan'ın tarifi olduğu için güven verdi. Gram ölçülerini de kendim ekledim.
Süt, şeker ve pirinç unu ile yapılan keşküle Keşkül-ü Fukara, terbiye eklendiğindeki haline de Keşkül-ü Şahane denirmiş.

Malzemeler,
1 lt süt ,
1 su bardağı toz şeker (200 gr.) ,
4,5 yemek kaşığı pirinç unu (3/4 su bardağı - 90 gr.
Terbiyesi İçin
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (30 gr.),
3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi (45 gr.) ,
3 yumurta sarısı ,
1 su bardağı süt,

Yapılışı
Öncelikle 100 gr. badem sıcak suda bekletilir, kabukları temizlenir. Robottan geçirilip bir kısmı süsleme için veya bir sonraki tarif için ayrılıp 3 yemek kaşığı tatlıda kullanmak üzere alınır. (tarifteki ölçünün iki misli badem hazırladım çünkü o kadar az malzemeyi robot parçalayamayacaktı)
1 lt. süt, toz şeker ve pirinç unu çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynamaya başlayınca karıştırılmış olan terbiyesi eklenir ve tekrar kaynamaya başlamasından itibaren 1 dakika sonra ocaktan alınır. Kaselere boşaltılır. Üstü hindistan cevizi, badem, yeşil fıstık veya fındıkla süslenir.
1 kepçelik hacimde küçük kaseler kullanılırsa 10 kase çıkar.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Ayva Tatlısı Tarifi

Bu ayki yemekname'de var ayva tatlısı. Tarif sakız reçelliydi, ilk başta o şekilde yapmıştım aslında ama kokusu hiç hissedilmiyordu, ben de hemen karanfil ve kabuk tarçın atıp 1 taşım daha kaynattım. Karanfil ve tarçın ikilisi ayvaya çok yakışıyor. Üstündeki çırpılmış krema da eşimin fikri.

Malzemeler,
3 ayva,
12 yemek kaşığı toz şeker,
1,5 su bardağı su,
8-10 karanfil,
1 kabuk tarçın,

çırpılmış krema (tercihe bağlı)

Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğranır. Çekirdekleriyle birlikte yayvan bir çelik tencereye alınır, diğer bütün malzemeler de eklenip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilmeye bırakılır. Tarifte 25 dakika yazılıydı, 35 dakika tuttum.

Soğuyunca çırpılmış krema ve hindistan cevizi ile servis yapılır.

Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Sürpriz Kurabiye Tarifleri

Malzemeler,
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ,
1 yumurta,
Yarım çay bardağı (20 gr) kakao,
1 paket hamur kabartma tozu,
1 paket şekerli vaniliya,
1 su bardağı (120 gr) pudra şekeri,
3 – 3,5 su bardağı un,
Sürpriz İç Dolgusu İçin,
2 çay bardağı Hindistan cevizi,
2 yemek kaşığı toz şeker,

Hazırlanışı
İlk olarak 1 yumurtanın sarısını beyazından ayıralım.Bir kaseye Hindistan cevizi, toz şeker ve ayırdığımız yumurta beyazını katalım. Birkaç dakika karıştıralım. Hemen ardından başka bir kapta yumurta sarısı, margarin, sıvı yağ, kakao, şekerli vanilya, pudra şekeri,hamur kabartma tozu ve unu yoğurarak ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım. Ortasını derince bir biçimde açarak Hindistan cevizli karışımdan koyarak tekrar Yuvarlayarak top biçimine getirip son olarak fırın tepsisine dizelim. 175°C’de önceden ısıttığımız fırında, 25-35 dakika kadar pişirelim. İsteğe göre Sade biçimde yada pudra şekeri serperek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun

Un Kurabiyesi Masıl Yapılır?

En sevdiğim aparatlardan biri de kurabiye‘dir. Çok sevdiğim tarifleri site üzerinden paylaşmayı sevdiğim için bu tarifi de paylaşmak istedim :)

Malzemeler,
1 рaket tereyağı,
1 fincan yağ,
1 bardak pudra şekeri,
2 bаrdak buğdаy nіşastası,mısır kullanmıyorum,
1 paket vаnilyа,
1 paket rölyef tozu,

Üzеri için
Pudrа şekeri,

Hazırlanışı,
Pudra şekerі ve yağları krema kıvamına gelene dek kаrıştırаlım
Sonrа rölyef tozu, nişаstа ve unu yumuşak başlı alçak ekleуerek yоğurmаyа bаşlауаlım
Hаmur unu yedіkçe azar azar çok değil nаm eklemeуe keѕilmeme edelim
Yumuşаk, basіtçe şekіllendіrіlebіlіr bir asıl olmаlı
Hаmurdаn раrçаlаr koparıp, yuvarlayarak aуrıntılı silindir yaрalım ve bıçakla verev keselіm
Kağıt ѕеrili tepsіуe yеrlеştirеlim
150-160 derecede bеуaz kalaсak şеkіldе рişirеlim derinlemeѕine рişmesi önеmlі
Fırından çıkınca hakkında рudrа şekeri eleyelіm
Afіyet оlѕun
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

German Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
375 gr. tereyağı,
5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı maya,
1 çorba kaşığı krem şanti,
2 adet yumurtanın sarısı,
100 gr. iri taneli toz şeker,

German kurabiyesi nasıl yapılır?
Un, yağ  ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri yardımı ile iyice çırpın.
Sonrasında elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturup sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. süre dinlenmeye bırakın. Unlanmış bir zeminde  hamuru yarım santim kalınlığında açıp 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirip yumurta sarısı ile sıvayın ve  sonrasında şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk.pişirip soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerini fındık, badem, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Kavun Peltesi Tarifi

Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar'dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım.

Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi :)

Malzemeler,
1 kg. kavun püresi,
50 gr. nişasta (1/2 su bardağı),
180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın),
1 limon kabuğu rendesi,
1/2 limon suyu,
1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine),
1 paket vanilya,

Yapılışı
Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X