Karamelli Puding Tarifi

Tarifi, Nilüfer'le Mutfak Sohbetleri'nden aldım. Çok aşina olduğumuz bir tadı var; sütlü misafir şekerinin aynısı.
Bence şekeri biraz azaltılabilir (çeyrek su bardağı kadar) ama şekerli sevenler bu haliyle daha çok sevdiler. Çikolata Tabanlı Karamelli Puding, bundan daha başarılıydı ama bunun yapımı çok daha pratik.

Malzemeler,
1 lt. süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı su,
6 yemek kaşığı nişasta,

Yapılışı
Şeker karamelize edilir, içine kaynayan (ya da olabildiğince sıcak) süt dökülür. Su ve nişasta karışımının ilavesiyle kıvamı bağlanır, kaselere paylaştırılır. Bu ölçülerle, porsiyon başına 1,5-2 kepçe arası miktarda paylaştırdığım kaselerden 7 adet doldu.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X