Social Icons

Pages

Yılbaşı Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 Kereviz,
1 Havuç,
150 GR Ispanak,
1 Fılcan Et Suyu,
1 Yemek kaşığı Un,
1 Yemek Kaşığı Yoğurt,
1 Yumurta,
1 Limon Suyu,
1 Kaşık Yağ,
50 GR Kaşar Rende,
Tuz Karabiber,
Tost Ekmeği Yıldız Ay şeklinde Kesilmiş,

Hazırlanışı
Ekmekleri çam ağacı,kalp,yıldız,v.s şeklindekesin.
Üzerine yağ sürüp,onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün.
Üzerine rende kaşarı serpip,220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin. Diğer tarafta. Bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. içine 1 kaşık yağ,rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun. İyice kaynayınca et suyunu ilave edin. Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın.
1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin. 1 kaşık yoğurt,1/2 limon suyu,tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra bu karışımı,kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Kaynayıp iyice koyulaşınca,üzerine ekmekleri(yüzer gibi)koyup,servis edin. Afiyetle….

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+