Social Icons

Pages

Kaşarlı İstiridye Mantarı Tarifi

Bir Pazar günü mutfakta 3 çeşit yemek yapmak haftanın yorgunluğunu atmak adına yapılabilecek en önemli faaliyetlerden biri :) Ne zamandır mutfağa zaman ayıramamıştım, çok iyi geldi, kendime geldim resmen...
Beşamel sos ve fırın aşamalarına vakit yoksa ocakta da lezzetli sonuçlar almak mümkün; aşağıdaki gibi.

Malzemeler,
1/2 kg istiridye mantarı,
1 büyük soğan,
kaşar,
4-5 dal dereotu,
tuz, karabiber, nane, kekik,
zeytinyağ ,sarımsak aromalı,

Yapılışı
Mantarlar yıkanıp istenilen büyüklükte doğranıp (veya kopartılıp) üstüne limon sıkılır. Yemeklik doğranmış soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur, ardından mantarlar ilave edilip orta hararetli ateşte pişirilir. Baharatlar ve dereotu eklenip üstüne kaşar dilimleri kapatılır. 1-2 dakika sonra yani kaşarlar eridiğinde ocak söndürülür.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+