Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi

Bu, her zaman yaptığım etimek tatlısı değil, normalde reçel kullanmam. Yanlışlıkla yakıp karamelize ettiğim reçeli değerlendirme tatlısı bu, nasıl olsa tatlıda şekeri karamelize ediyoruz :) Ama yıllar önce, yakmadığım bir reçelle de yapmıştım, onu da beğenmiştik.

Malzemeler 
1 paket tuzsuz etimek
1,25 su bardağı reçel
1,25 su bardağı su

Muhallebi,
3,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un ,silmeye yakın,
2 yemek kaşığı nişasta ,silmeye yakın,
6 yemek kaşığı toz şeker,
damla sakızı,
1 paket vanilya,

Krema,
1 paket ,200 ml., krema
0,5 su bardağı pudra şekeri,
hindistan cevizi,

Yapılışı
Dikdörtgen borcam tepsiye etimekler dizilir (birkaç tane artıyor). Reçel ve su ocağa alınıp reçel eriyene kadar ısıtılır ve bu şerbet, etimeklerin üzerine kaşıkla gezdirilir. Muhallebi pişirilip (kokusunun daha belirgin olması için vanilya en son ilave edilir) etimeklerin üzerine dökülür. Pudra şekeriyle çırpılmış krema soğuyan muhallebinin üstüne yayılıp hindistan cevizi ile süslenir.
Kremada pudra şekeri daha az da kullanılabilir veya hiç kullanılmayabilinir de. Çünkü tatlının şekeri yeterli aslında. Ben, kaymak kokusu almamak için ilave ettim, bir sonraki sefere azaltmayı düşünüyorum.
Herkes benim kadar becerikli (!) olmadığından, hazırda karamelize olmuş bir reçeli bulunmayabilir :) Bu durumda 1 su bardağı toz şekeri yakıp 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz. Yangın çıkıyor görüntüsü olsa da korkmadan devam ediyoruz. (İçine biraz vişne reçeli karıştırmayı da tavsiye edebilirim.) Şekeri karamelize etmek olmazsa olmaz bence çünkü bu yapılmadığında tatlının hiçbir özelliği kalmıyor. Muhallebi olarak hazır vanilyalı puding kullanılabilir ama muhakkak damla sakızı ilavesiyle, o da karamel kadar önemli. Kremanın yerini 1 su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti alabilir.
Seçim yapmak zor ama en sevdiğim sütlü tatlılar listesinde ilk 5'e girer.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X