Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Tarifi portakalağacı'ndan alıp forumdaki yorumlarla biraz kendime uyarladım. Adını da değiştirdim bu arada. Orijinal ismi Muhallebili Kadayıf'tı ama burada baskın olan unsurun kadayıf değil muhallebi olduğunu düşündük eşimle.
Fotoğraftan anlaşıldığı üzere kremanın kıvamı biraz gevşek oldu. Unu ölçerken kaşığa dolu doluya yakın koyarsak daha iyi olur bence ama "bu yumuşak haliyle kalsın" diye ısrar edenler de çıkabiliyor eşim gibi :) Yumuşak ise servisi zor oluyor tabi.
Muhallebideki şeker miktarı telaffuz ederken çok az geliyor kulağa. Ama ölçüde kullandığım fincan çay bardağından biraz daha hacimliydi. Şekeri ölçüp su bardağına koyunca 1 parmak eksik kalıyor.

Malzemeler,
300 gr. kadayıf,
6 yemek kaşığı toz şeker,
80 gr. tereyağ ,1/3 paket,
1,5 su bardağı ceviz,

Muhallebi Malzemeleri,
1 lt. süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yumurta,
2 kahve fincanı toz şeker,
biraz damla sakızı,
1 paket vanilya,
200 ml. krema,

Yapılışı
Kadayıf buzlukta en az 1-2 saat bekletilir. (Buzluğa girmezse olmuyor, denedim maalesef :( kavururken hamur oluyorlar) Çıkarılıp yaklaşık 2 cm.'lik parçalara kırılır (kavrulurken daha da ufalanıyorlar). Eritilmiş tereyağa kadayıf ve toz şeker eklenip orta harlı ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi açık sarı olmaya başlayınca iri kırılmış cevizler de eklenip beraber kavurmaya devam edilir.
Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki malzemeler soğukken biraraya getirilip sürekli çırpılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip altı kapatılır. Arada bir karıştırılarak ılınması sağlanır ve içine krema ilave edilip (ben soğuk krema kullandım) mikserle çırpılır.
Tepsiye (büyük boy dikdörtgen borcam) bir kaşık muhallebi yayılır, üstüne kadayıfın yarısı onun üstüne muhallebinin tamamı, en üste kadayıfın geri kalanı dökülür. Muhallebinin kıvam alıp rahat dilimlenebilmesi için tatlı, 7-8 saat önceden yapılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Üstteki kadayıf, çıtırlığını kaybetmemesi için servise yakın bir zamanda serilebilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X