Sebzeli Ponpon Böreği Tarifi

Malzemeler
5 adet milföy hamuru,
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1 kahve fincanı kaşar peynir,
Tuz,

Tarif
Milföy hamurlarını çözülmesi için tezgahın üzerine çıkarın.
Kabak ve havucun kabuklarını soyup rendeleyin.
Teflon tavaya önce havuçları ekleyip biraz kavurun.
Havuçların rengi sararınca kabakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
Kabaklar suyunu çekince, tuzu ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.Küçük kek kalıplarını yağlayın.
Milföy hamurlarının uç kısmı yukarı gelecek şekilde kek kalıbının içine serin.
İçlerine sebzeli harcı eşit oranda paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin.
Kek kalıbından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Bu rarifi, isterdeniz peynirli olarak da yapabilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X