Piliç Topkapı Tarifi

Malzemeler,
2 adet tavuk göğsü,
1 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kıyılmış soğan,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
Tuz, karabiber,
Dereotu,
Yenibahar,
2 su bardağı et suyu,

Tarif
Bir tencerede soğan, fıstık, kuşüzümü, karabiber ve yenibaharı kavurup üzerine etsuyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Daha önceden biraz kavurduğunuz pirinci de bu tencereye ekleyin.
Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine dereotu serpin.
Her bir göğüsten ikişer tane bonfile hazırlayın. Bonfileleri bir tabağa yayın ve içlerine hazırlamış olduğunuz iç pilavı doldurup sarın.Hazırlamış olduğunuz tavuk sarmaları tepsiye diziniz. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp fırında düşük ısıda 30 dakika kadar pişirin ve servise hazırdır..
Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X