Kabak Musakka Tarifi

Malzemeler,
1 kg kabak,
150 gr orta yağlı kıyma,
2 büyükçe domates,
2 yemek kaşığı yağ,
2 orta boy soğan,
1 demet dereotu,
2-3 sap taze nane,
Tuz- karabiber,

Tarif
Soğanları incecik doğrayıp yağla birlikte ateşe koyun
Arada karıştırarak kıymayı katın Kıyma suyunu çekerken, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış domates, tuz ve kırmızı biber koyup biraz daha pişirin
Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım parmak inceliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Kabakları dibi düz bir tencereye sıralayın Üzerine de kıymalı içten yayın
1 kaşık yağ, kıyımış nane ve 2 bardak su ekleyin Kabaklar yumuaşayana kadar kısık ateşte pişirin
Ateşten almadan önce kıyılmış dereotu serpin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X