Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

Tarifi birtutamlezzet'ten alıp biraz değiştirdim. Kendisine teşekkür ederim.

Malzemeler,
1 lt süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı pirinç unu ,un, pirinç unu ve nişastanın toplamı 3/4 su bardağı kadar oldu,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
çok az damla sakızı,
Çilek Sosu
2 su bardağı çilek püresi ,1/2 kg çilekten hazırlanmış,
1 su bardağı su,
1 çay bardağı toz şeker,
1/4 su bardağı nişasta,1,5 yemek kaşığı,

Yapılışı,
Vanilya dışındaki malzemeler çırpılarak pişirilir, ocak söndürüldüğünde vanilya ilave edilir. Borcam tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır.
Çilek sosu için malzemeler tencereye alınıp bir taşım kaynatılır. Muhallebinin üstüne yayılır. Buzdolabında bir gün dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X