Sütlaç Tarifi

Ne zaman tatlı yapacak olsam tiramisularla profiteroller arasında gezdiğim için; evlendiğimden beri -ve de öncesinde- geleneksel tatlımız olan sütlaçı yapmaya sıra gelmemişti, zaten getirmeye de pek niyetim yok gibiydi :) Ta ki eşim ısrarla isteyene kadar...
İlk pişirdiğimde bir hata yaptım, siz aynı hataya düşmeyin; sakın yerken görmek istediğiniz kıvamı bulana kadar pişirmeyin. Biraz sulu bırakmak gerekiyormuş ki, pirinçler suyunu çekince istenen kıvama gelsin. Yoksa bıçakla kesilip servis yapılabilir hale geliyor :( Bu hale gelmemesi için artık 5 dakika kaynatıp blender ile kıvamını bağlıyorum.
Bütün anneanne ve babaannelerin gözü kapalı yaptığı bu tarifin de bir püf noktası varmış yani...

Malzemeler,
1 su bardağı pilavlık pirinç, (190 gr.),
2 su bardağı su,
6 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker, (200 gr.),
damla sakızı ,

Yapılışı,
Pirinç, su ilavesiyle ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunun bitmesine yakın süt, şeker ve damla sakızı ilave edilir. Arada bir karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca yaklaşık 5 dakika daha ocakta tutulup blender ile pirinçler çok fazla parçalanmayacak şekilde kıvamı koyulaştırılır. Kaselere paylaştırılır, biraz ılınıp katılaşmaya başlayınca buzdolabına kaldırılır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X