Social Icons

Pages

Sakızlı Muhallebi Tarifi

En güzel ve en kolay tatlılardan biridir. Buzlubademde olmadığını farketmişken gr. ölçülerini de not etmek istedim.

Malzemeler,
1 lt. süt,
1 su bardağı toz şeker (190 gr.),
75 gr. un (yaklaşık 1,5 fincan),
75 gr. tereyağ,
damla sakızı,

Yapılışı,
Tereyağda, un kavrulur, içine süt eklenip topaklanmaması için sürekli çırpma, teliyle karıştırılır. Şeker ve damla sakızı, eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. 3-5 dakika mikser ile çırpılıp, kaselere boşaltılır. Buzdolabında, dinlendirildikten sonra servise, hazırdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+