Çikolatalı Puding

Yemekname'nin 2010 Mayıs sayısında gördüğüm çikolatalı puding tarifini az değiştirerek yaptım. Değişiklik kısmı şekerini biraz arttırmak, vanilya eklemek ve koyu geldiği için 1 bardak süt ilavesi şeklinde tezahür etti.
Daha önce yayınladığım kakaolu puding daha hafif olabilir ama bunun kıvamı tadı, rengi, her şeyi nefisti.

Malzemeler
6 su bardağı süt,
5 kaşık un (60 gr.),
5 kaşık kakao (45 gr.),
7 kaşık toz şeker (120 gr.),
120 gr. bitter çikolata,
1 paket vanilya,

Yapılışı,
Vanilya dışındaki bütün malzemeler çırpılarak pişirilir, en son vanilya eklenip kaselere boşaltılır. Bu ölçüden 9 kase çıktı. Tarifte güzel bir püf noktası da var; kaselere boşaltıldıktan sonra üstünün kabuk tutmaması için streç filmle örtülebileceği yazılmış. (Pudingi yapmak üzere gecenin bir vakti mutfağa hızlagittiğim sırada eşim bilgisayarda çalışıyor olduğu için daha fazla bekletmemek adına tarifin detaylarını okumamıştım, o yüzden ilk denemem kabuklu oldu. Neyse, Devletşah'ınki de kabuklu aslında ve de çok kalın bir kabuk değil...) Bu püfü çok akıllıca buldum; bu tip tatlıların hepsinde kullanılabilir bence.
Kaşık ölçüleri çok dolu değil, silmeye yakın kullandım. 5 kaşık un yarım su bardağı kadardı yaklaşık, belki çok az geçiyordu. Şeker ise 2/3 su bardağı kadardı.
Ölçüleri 1 lt. süte uyarlayacak olursak şöyle oluyor:
1 lt süt
50 gr. un
37 gr. kakao
100 gr. toz şeker
100 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X