Social Icons

Pages

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

Şiddetle tavsiye edebileceğim bir puding! Hem şık, hem lezzetli. Karamel ve çikolata krizine kesin çözüm :)

Malzemeler,
4/5 su bardağı toz şeker,
200 ml krema,
3 su bardağı süt,
1/4 su bardağı nişasta,
2 yumurta,
1/2 paket vanilya,
1/4 çay kaşığı tuz,
60 gr. bitter çikolata,

Yapılışı
Şeker, bir kaba alınıp kısık ateşte karamelize, edilir (şeker yakılır). Ateşten alınıp içine krema, eklenir (köpürecektir), karıştırarak tekrar kısık ateşe alınır, karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. (Şekerlerin tamamı erimezse sorun yok, muhallebiyle, birlikte kaynarken eriyor)

Ayrı bir yerde süt, yumurta, nişasta, tuz, vanilya önceden çırpılmış olup ocaktaki, karışıma ilave edilir. Kaynayınca 2/3 su bardağı kadarı ayrılıp içinde kırılmış çikolata parçaları kendi sıcaklığıyla eritilir.

Kaselere önce çikolatalı, puding ardından karamelli puding dökülüp oda, sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulmaya bırakılır. Bu ölçülerle 6 kase tatlı çikıyor.

Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+