Social Icons

Pages

Bonibonlu Kurabiye Tarifleri

Malzemeleri
80 gr bitter çikolata,
80 gr tereyağ,
1 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1,5-2 su bardağı arası un,
Yarım su bardağı kakao,
1/2 paket kabartma tozu,
5 paket bonibon,

Yapılışı,
Tereyağını ocakta eritin.
Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve bitter çikolataları içine atarak karıştırın.
Çikolatanın tamamen erimesini sağlayın ve homojen bir karışım elde edin. Krema kıvamına gelen çikolata tereyağı karışımını diğer malzemelerle karıştırmak için genişçe bir kaba alın. Yumurtayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekledikten sonra iyice karıştırın. Şimdi yedire yedire unu ekleyin. Elinizdeki unun hepsini birden karışıma eklerseniz kıvamı tutturamayabilirsiniz. Kurabiye hamurunun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olmalı. Şimdi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bunlara dilediğiniz gibi şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Şimdi bonibonları tek tek alıp kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Bonibonları karubiyelere batırın ki piştikten sonra düşmesinler. Kurabiyeleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Artık kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+