Social Icons

Pages

Ispanaklı Kiş Tarifi

Tarif, Oktay Usta'nın kitabından alınma ama çok sadık kalmadım, ufak değişiklikler var.

Hamur Malzemeleri,
3 yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yumurta*,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tuz,
aldığı kadar un (tarifte kepekli olarak geçiyor),

Ispanaklı Harç,
500 gr. ıspanak,
1 soğan,
2 diş sarımsak,
tuz, karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ,

Üzeri İçin,
1 yumurta,
1 çay bardağı süt,
kaşar rendesi,

Yapılışı
Hamur yoğurulup merdaneyle tepsinin çapından biraz daha büyük açılır (26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım ama çırpılmış süt ve yumurta derzlerden biraz aktı). Yağlanmış kalıba kenarlarında biraz yükseklik olacak şekilde serilip 7-8 yerinden çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilip alınır (üstü çok az pembeleştirilir).
Zeytinyağda soğan kavrulur, sarımsak rendesi de ilave edilip biraz kavrulur ve parçalanmış ıspanak yaprakları eklenip diriliğini kaybedene kadar karıştırmaya devam edilir. Tuz eklenip fırından çıkan kişin üstüne yayılır, onun da üstüne sütle çırpılmış yumurta dökülür. Kaşar rendesi serpilip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
* Tepsinin büyüklüğüne göre hamur miktarını çoğaltmak için yumurta ekleyebiliyorum. Veya yumurta yerine diğer malzemeler de arttırılabilir tabi.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+