Social Icons

Pages

Çilekli Tart Tarifi

Tart hamuru yerine pandispanya ile yapılan, pasta havasında, hafif bir tatlı oldu. İlk denememde forumdan esinlenmiştim, ned isimli üyenin tarifiydi. Sonra kremayı tiramisu kremasına göre biraz değiştirdim. İki tarifi sentezleyip yorumlayınca ortaya böyle birşey çıktı.

Malzemeler ,
Pandispanya ,
2,5 yumurta ,
2 kahve fincanı toz şeker ,
4 kahve fincanı un ,
1/2 paket kabartma tozu ,

Krema ,
1/2 lt. süt ,
1,5 kahve fincanı un ,
1,5 kahve fincanı toz şeker,
1/2 yumurta,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı yoğurt (veya 1/2 paket labne peyniri) ,

Süsleme İçin,
çilek ,
1 tatlı kaşığı toz şeker ,
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme değil) ,
1 çay bardağı su ,
(veya tart jöle) ,

Yapılışı 
Yarım yumurtayı elde etmek için öncelikle 1 yumurta çırpılıp ikiye ayrılır. Pandispanya bilindiği sırayla çırpılıp 170 derecede pişirilir.
Krema için; vanilya ve yoğurt dışındaki malzemeler sürekli çırpılarak pişirilir. Kaynayınca, içine vanilya ilave edilir ve çırpma teli yardımıyla ılınması sağlandıktan sonra yoğurt eklenir. (Araştırmalarıma göre yoğurt, labne peynirinin ekonomik alternatifi olabiliyor, bence tiramisuda da kullanılabilir.)
Ters çevrilmiş tartın ortasındaki boşluğa krema dökülüp üzeri çilekle süslenir.
Tart jölesi veya nişastalı pelte hazırlanır, ılınınca fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürülür. (Tart jöle yerine nişastalı karışım hazırlamayı Pastacı Burcu'dan öğrendim, fakat tart jölenin daha randımanlı olduğunu da belirtmek isterim.)
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+