Social Icons

Pages

Çilekli Tart - 2

30-40 dakikada hazırlanıyor, buzdolabında 5-6 saat dinlenince servis yapılabilir.

Hamur Malzemeleri
125 gr. tereyağ (soğuk)
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)
aldığı kadar un (yaklaşık 250 gr.)

Krema Malzemeleri
500 ml. süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
çilek

Yapılışı
Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılıp sert bir hamur olacak şekilde un eklenerek yoğrulur. Hamur, yağlanmış 25 cm. çapındaki kalıba elle yayılır (merdaneyle açmak da mümkün tabi), üstünde çatalla delikler açılır. 170 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde (yaklaşık 15-20 dakika) pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya piştikten sonra eklenir. Ocaktan alınıp arada bir karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır. Krema ılındığında tart tabanının üstüne yayılır, meyvelerle süslenir ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Aynı gün içinde tüketileceği için tart jölesi kullanmadım.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+