Social Icons

Pages

Peynirli Kiş Tarifi

Peyniri değerlendirmek için böyle bir şey uydurdum işte... Biz beğendik :)

Hamur Malzemeleri,
125 gr. tereyağ,
1 yumurta (küçük),
1 çay bardağı su,
2,5 su bardağı tam buğday unu,
1/2 paket kabartma tozu,

Dolgu Malzemeleri,
250 gr. tulum peyniri,
2 yumurta (küçük),
1 paket krema (200 ml.),
yarım demet maydanoz,

Yapılışı
Küp kesilmiş soğuk tereyağ ve diğer hamur malzemeleri hızlıca yoğrulur. (Tart tariflerinde hamurla fazla oynanmadığı söylendiği için hızlıca dedim) Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tart kalıbına elle yayılıp -veya merdaneyle açılıp- üstüne dolgu karcı koyulur. 180 dereceli fırında pişirilir.
Gelelim neyi neden yaptığıma; İzmir tulumu yeterince tuzlu olduğu için hamura tuz eklemedim. Tam buğday unu beyaz una kıyasla çok sert bir hamurla sonuçlandığı için kabartma tozu kullandım, çeyrek paket de kullanılabilirmiş bence. Yumurtaların küçük olmasının sebebi de köy yumurtası olmalarıydı.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+