Elmalı Erikli Turta Tarifi

Buzlukta eski turtalardan kalan malzemeleri değerlendirdim. Erik marmelatı da vardı yazdan ve erik çok yakıştı yine. 2 elmadan püre yapıp ekledim sadece. 32 cm.lik borcam turta kalıbında pişirdim.

Malzemeler
*250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında),
*1 yumurta,
*2 kaşık yoğurt,
*1/2 su bardağı toz şeker,
*aldığı kadar un (2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday),
*1/2 paket kabartma tozu (1 de oluyor),
*1 tatlı kaşığı vanilya şekeri,,
*4 elma,
*4 yemek kaşığı toz şeker,
*1 silme tatlı kaşığı tarçın,
*kırık ceviz,
*1 kase erik püresi (erikli turtadan kalan),

Yapılışı
Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle serte yakın bir hamur yoğrulur. Üçte ikisi yağlanmış kalıba yayılır. 170 dereceli fırında 1. seviyede alt-üst ayarında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Pişerken hamurun ayrılmış olan üçte birlik kısmı merdaneyle açılıp şeritler halinde kesilir. Turta hamuru fırından çıkarılıp önce elma püresi üstüne de erik marmeladı yayılır. (Erik yoksa elma sayısını 5'e çıkarmak iyi olur tabi.) Üstüne şeritler dizilir ve tekrar fırına atılır, bu sefer 2. seviyede yine 170 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X