Social Icons

Pages

Çilekli Tartölet Tarifi

Hafta sonu mutfakta çok şey yapma imkanım oldu yani çok güzel geçti :) Yaptıklarımın üçü yeni tarifti. Birincisi tartölet; ikincisini haftaya yayınlarım inşallah, diğer tarifi biraz daha geliştirmem gerekir. Tartölet, daha önce yaptığım tarta çok benziyor aslında, sadece formu değişik diyebilirim.

Hamur Malzemeleri
125 gr. tereyağ (soğuk)
1 yumurta akı
50 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)
250 gr. un
biraz soğuk su

Krema Malzemeleri
500 ml. süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
çilek

Yapılışı
Küp kesilmiş tereyağ diğer malzemelerle karıştırılıp sert bir hamur olacak şekilde hızlıca yoğrulur. Hamur kırıntı gibi kalıp toparlanmazsa soğuk su eklenir. Tartölet kalıplarına yayılıp 180 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya piştikten sonra eklenir. Tartöletlere paylaştırılır, meyvelerle süslenir ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Aynı gün içinde tüketileceği için tart jölesi kullanmadım. Bu ölçüyle 6 tartölet çıktı. Kreması biraz arttı; bence 2 bardak sütten de yapılabilir.  Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+