Oktay Usta Zeytinyağli Bakla Hem De Bol Yoğurtlu

Zeytinyağli Bakla:
1 kg taze bakla,
1 soğan,
1 çorba k.un,
taze soğan,
tuz,şeker,
zeytinyağı,

üzeri için:,
1 tutam dereotu,
1 kase yoğur,t

Hazırlanışı:
3 dakika:
Tencereye daha önceden ayıklanıp unlu ve limonlu suda bekletilmiş baklayı yıkayarak alın.
Üzerine unu serpin. Doğranmış taze soğan ve kuru soğanı ekleyin.Deretonunu yarısını da
doğrayarak ekleyin.en son tuzunu ve tuzun iki katı kadar tozşekeri ekleyip biraz su verin.
ağzını açmadan yumuşacık olana kadar pişirin. En az iki üç saat dinlendikten sonra kapağını
açıp dereotu ve yoğurtla servis yapın. Bu sıcak günlerde yenebilecek en güzel yemek.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X