Oktay Usta Alti Buğday Üstü Tavuk Dolma

TAVUK DOLMASI:
2 tavuk gögsü,
2 çorba k. antep fıstığı,
2 çorba k. dolmalık fıstık,
1 su b. tavuk kıyması,
sıvıyağ,

Garnitür için:,
1 kase aşurelik buğday,
1 kase kırmızı biber,
1 kuru soğan,
2 çorba k. tereyağı,
1 tutam fesleğen,
tuz,kırmızı toz biber,

HAZIRLANIŞI:
Önce tavuk gögüslerini döverek inceltin. Diğer tarafta tavuk kıyması ile fıstıkları,tuz ve baharatları
karıştırın. Tavuk bifteklerini bir buzdolabı poşetinin içine serip içine iç malzemeyi paylaştırın. Elinizle poşeti toparlayıp dolma şekli verin.Ters çevirip tepsiye dizin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta tavaya soğanları ve fesleğenli yağı koyup soteleyin. üzerine haşlanmış buğdayı ve közlenmiş kırmızı biberleri koyup yine soteleyin. Tuz ve baharat ilave
edin. Bu nefis buğday harcını servis tabağının altına serin. Üzerine ortadan ikiye kesilmiş tavuk dolmalarını koyun. Kızdırılmış tereyağını hepsinin üzerinden dökün. Tereyağının nefis tadı yemeğinize olağanüstü bir lezzet katacak.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X