Güllaç Tarifi

Naneli limonatadan sonra bu tarifi de, tatlı kardeşimin tatlı eşinden aldım. Yapımı çok kolay ve lezzetli. Güllaçı bu tarifle sevmeye başladım.

Malzemeler
10 yaprak güllaç,
2 lt. süt,
2 su bardağı toz şeker,
1/2 çay bardağı gül suyu,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı hindistan cevizi,
dövülmüş fındık, Antep fıstığı,
vişne veya vişne reçeli / nar taneleri,

Yapılışı
Süt, içinde şekerin eriyebileceği kadar ılıtılır ve gül suyu ilave edilir. Büyük bir tepsi bir miktar sütle ıslatılır. Güllaç yaprağı, parlak yüzü üstte olacak şekilde serilir. Sırasıyla süt ve güllaç yaprağı olmak üzere 5 yaprak olana kadar devam edilir. Pudra şekerinin ve hindistan cevizinin yarısı serpilir ve kalan güllaç yaprakları da aralarına süt dökülerek serilir. En üstüne kalan pudra şekeri, hindistan cevizi serpilip, fındık kırığı ve vişne ile süslenir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X