Etimek Tatlısı Tarifi

Yayınlamak yeni kısmet oluyor, aslında sıkışınca yapılan garanti bir tariftir. Bu tatlının olmazsa olmazları karamel ve damla sakızıdır. Onlar yoksa, tatlıya başka bir isim vermek lazım. O kadar net...

Malzemeler 
1 paket tuzsuz etimek
1 (büyük) su bardağı toz şeker
1,5 (büyük) su bardağı su

Muhallebi
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (34 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (26 gr.)
6 yemek kaşığı toz şeker (125 gr.)
damla sakızı
1 paket vanilya

Krema
1 paket (200 ml.) krema (soğuk)
hindistan cevizi

Yapılışı
Dikdörtgen borcam tepsiye etimekler dizilir (birkaç tane artıyor). Şeker en küçük ocağa alınıp kısık ateşte yakılır ve sıcak su bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir. Suyun tamamı eklendikten sonra ocakta çok az daha tutulur ki, oluşan topaklar erisin -bu arada tamamı erimiyor, sorun değil-. Su ve şekeri ölçerken 200 ml'den biraz daha büyük bir su bardağını kullanıyorum, çay fincanı gibi de düşünülebilir.


Muhallebi pişirilir (kokusunun daha belirgin olması için vanilya en son ilave edilir) ve etimeklerin üzerine dökülür. Çırpılmış krema soğuyan muhallebinin üstüne yayılıp hindistan cevizi ile süslenir. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X