Enginar Çorbası Tarifi

Malzemeler,
4 adet enginar (konserve),
1 adet soğan,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
Yarım demet dereotu (istenilirse),
1 çay bardağı krema (isteğe bağlı),
Tuz,
1 adet havuç,
3 kaşık un,

Hazırlanışı
Havuçlar kibrit şeklinde doğranır.
Soğan sıvı yağ içinde kavrulur.
Ardından ince ince kesilmiş enginarlar ilave edilir.
Un da ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.
Enginarlar konserve olduğu için zaten yumuşak olduğundan çok fazla kavurmaya gerek yok.
İçine 7-8 bardak su ilave edilir.
Bir el blendırı tutularak çorba pürüzsüz hale getirilir.
Ayrı yerde kavrulan havuçlar içine ilave edilerek 7-8 dakika daha pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra krema ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servis edilir.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X