Yoğurtlu Mısır Çorbası

Malzemeler
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı konserve mısır
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
İnce kıyılmış maydanoz (bir avuç dolusu)
Tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı
Sıcak suya mısır ve tereyağını alıp 5 dakika kaynatın.
Un, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Sonra yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
Ara sıra karıştırarak 10-12 dakika kaynatın.
Ateşten alınca maydanoz, tuz ve baharatları ekleyin.
Not: Bu arada unun çorbada topaklanmasından çekiniyorsanız, çorbaya yoğurtlu karışımı eklerken süzgeçten geçirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
X