Social Icons

Pages

Yoğurt Çorbası Yayla Çorbası

Malzemeler,
1/2 Su Bardağı Buğday,
4 Yemek Kaşığı Yoğurt,
3 Yemek Kaşığı un,
1 Yemek Kaşığı nane,
1 Yemek Kaşığı Tereyağı,
4-5 Su Bardağı su,
2 Tatlı Kaşığı tuz,

Hazırlanışı
Unu ve yoğurdu çorbayı yapacağımız tencerede topak kalmayana kadar iyice karştırıyoruz. Tuzunu ve suyu da ekleyip ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Çorba koyulaşmaya başlayınca, haşlanmış buğdayları içine ekliyoruz. Kıvam alınca ayrı bir yerde kavurduğumuz tereyağı ve nanenleri çorbamıza ekleyip bir taşım daha pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I heart FeedBurner , , Add to netvibes , Subscribe in Bloglines , Add to The Free Dictionary , , , ,Google+