Yalanci Paça Çorbası

Malzemeler
2 kilo kemikli et
1 baş sarmısak
2 kaşık un
1 kaşık sıvı yağ
Tuz, limon veya sirke
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Kemikli eti bir tencerede yarısına kadar gelecek su ile kemik etten ayrılacak kadar haşlayınız.
Kemikten etleri ayırıp kuşbaşı doğrayınız.
Bir tencerede sıvı yağ ile unu pembeleşmeden kavurunuz.
Tencerenin yarısından aşağı gelecek şekilde kaynamış su koyunuz ve kemik suyunu bir süzgeçten(içine kemik kırıntılarının karışmaması için) geçirerek suya ilave ediniz.
Sarmısakları ayıklayıp ezerek kaynayan suya ekleyiniz.
Kesilen et parçalarını ve tuzunu da ilave ettikten sonra 5- 10 dakika kaynatıp ateşten alınız.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kırmızı pul biber, limon suyu ve sirke ilavesi ile servis yapınız.
Afiyet Olsun Kaynak.Buzlu Badem
X