Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 kase tutmaç hamuru
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
yoğurt
nane
kırmızı toz biber
Su
tuz
Tereyağ

Hazırlanışı
İlk önce tenceremize makarna haşladığımız gibi su koyup biraz da tuz atıp kaynamasını sağlıyoruz.
Daha sonra kaynayan suya tutmaç hamurumuzu ilave ediyoruz.
Daha önce haşladığımız yeşil mercimeği de ekliyoruz.
Bir güzel pişmesini sağlıyoruz.
Hamur piştikten sonra içine bir başka kapta hafif çırptığımız yoğurdu yavaş yavaş ilave ediyoruz (burada biraz hamurun suyundan alıp yoğurda katmak yoğurdun kesilmemesi için faydalı olabilir).
Ayrı bir tavada tereyağını, nanesini ve toz kırmızı biberini yakıp tutmaç çorbamızın üzerine döküyoruz.
Ve sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.
Afiyet bal şeker kaymak olsun.
Afiyet Olsun
X